Fontos változás jön, ekkor rajtolhatnak az F1-es futamok

Sajtóértesülések szerint ismét változhat az F1-es versenyek kezdési időpontja, újra visszaállhat minden a 2018 előtti kerékvágásba.

gp2014_111301_onz7895-large.jpg

2018 elején helyezték át az addig megszokotthoz képest 70 perccel későbbre a nagydíjak rajtját, hogy az „óra tízes” kezdéssel a televíziós társaságoknak kedvezzenek, ám a változás ellenére a rajongók nem kaptak nagyobb betekintést a felvezető kört megelőző előkészületekbe, így a sportág sem húzott érdemi hasznot a változásból – emeli ki a RaceFans cikke.

A szakportál úgy tudja, hogy éppen emiatt az idei évtől újra „egészkor” kezdődhetnek a versenyek, ezt rövidesen a Formula–1 is megvitatja a csapatokkal, de várhatóan egyetértenek majd a felek. Ráadásul nem csak ebben következhet be változás: az eddigi 15:10 helyett ismét 14:00-kor rajtolhat az európai versenyek többsége, így a 2021-es versenynaptár kapcsán egyelőre megerősítésre várnak a kezdési időpontok.

Az is kérdéses emellett, hogy a koronavírus-járvány terjedése mellett mikor rajtolhat el az F1-es idény: egyre több jel utal arra, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj halasztása elkerülhetetlen, így a mezőny a melbourne-i versenyhez képest egy héttel később esedékes, március 28-i Bahreini Nagydíjjal kezdheti az évet, és ennek megfelelően a szezon előtti tesztnapokat is a szahíri pályán rendezhetik meg.

Fotó: Andy Hone / Motorsport Images (Racing Point F1 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2916373912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása