F1: Norris elkapta a koronavírust

A McLaren kedden erősítette meg, hogy pozitív lett brit versenyzője koronavírus-tesztje.

2020sakhirgrandprixsunday_gp2016_173944_09i4942.jpg

Kedden, szűkszavú közleményben tudatta a McLaren, hogy koronavírusos lett Lando Norris. A 21 esztendős versenyző hétfői tesztje azután hozott pozitív eredményt, hogy íz- és szagérzékelését is elveszítette – egyébként Dubajban tartózkodik, ahol vakációját tölti jelenleg, de egy tervezett edzőtábor is vár rá az Egyesült Arab Emírségekben.

A wokingi istálló tájékoztatása szerint Norris jól érzi magát, további tünetei nincsenek, azonban szállodájában 14 napos önkéntes karanténba vonul, összhangban a helyi hatósági előírásokkal.

Norris a negyedik versenyző a mezőnyben, aki elkapta a koronavírust, hárman még tavaly átestek a fertőzésen, ami miatt Sergio Pérez a két brit fordulót, Lance Stroll az Eifel Nagydíjat, a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton pedig a Szahíri Nagydíjat volt kénytelen kihagyni.

A napokban több, biztatónak nem éppen nevezhető fejlemény is napvilágot, jelen állás szerint egyre nagyobb annak a valószínűsége, hogy a Bahreini Nagydíjjal kezdődik a 2021-es idény, minekutána a szezonnyitó helyszínéül meghatározott Ausztráliában rendkívül szigorú intézkedések vannak érvényben a koronavírus miatt.

Ennek kapcsán a Motorsport.com-nak adott nyilatkozatában a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt arról beszélt, hogy valószínűleg idén sem lesz normális szezon, éppúgy, mint tavaly. Habár egyre több helyen és egyre nagyobb kapacitással adják be a koronavírus elleni védőoltásokat, az elnök azzal számol, több változás is felbolygathatja a 2021-es versenynaptárat.

Fotó: Charles Coates / Motorsport Images (McLaren Media Centre)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7616373048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása