F1: Esélye sem volt a Mercedesnek Verstappen ellen a szezonzárón
Formula–1 2020: Abu-dzabi Nagydíj – Futam

Rajt-cél sikerrel szerezte meg idei második győzelmét Max Verstappen, a Mercedes kénytelen volt beérni a kettős dobogóval az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon.

si202012130346_news.jpg

Cikkünk folyamatosan frissül.

Az év legsimább rajtját láthattuk a Formula–1 szezonzáróján, az Abu-dzabi Nagydíj. Az idén először pole-ból induló Max Verstappen megőrizte a vezetést a Red Bull-lal, mögötte az első kilenc helyen változatlan maradt a sorrend, a két Mercedesszel az üldözőboly élén.

A csapatok szinte tökéletes sormintát festettek, így az első köröket a vonatozás jellemezte, egészen a 10. körig. Ekkor – az új motor ellenére – Sergio Pérez alatt állt meg a Racing Point, ami miatt előbb a virtuális biztonsági autó lépett életbe (ezt kihasználva háromnegyede megejtette első kiállását), majd Bernd Mayländer is pályára gördül a Safety Carral. Az előző futamot megnyerő mexikói számára így még fájóbbá válhat a búcsú – mint ismert, tovább sincs szerződése 2021-re…

A folytatás lényegében unalomba fulladt egy-két DRS-es parázsküzdelmet leszámítva. A Mercedesnek sem volt válasza, nem is vállalat komolyabb kockázatot a brackley-i együttes, bebiztosítva a kettős dobogót. Így Max Verstappen idei második győzelmét hozta az abu-dzabi szezonzáró, a holland pályafutása 10. győzelmét szerezte meg– legutóbb augusztus elején, a silverstone-i 70. Évforduló Nagydíjon tudott győzni.

Bottasszal és Hamiltonnal lett teljes a dobogó az ülése megtartásáért küzdő Alexander Albon (Red Bull) előtt. Erős kettős pontszerzéssel a McLarené a konstruktőri dobogó legalsó foka, köszönhetően Lando Norris ötödik és a Ferrarihoz, Sebastian Vettel helyére távozó Sainz hatodik helyének. Ugyan a spanyolt vizsgálták, amiért a bokszutcában szükségtelenül lelassított, de a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai végül nem büntették.

si202012130452_news.jpg

A leggyorsabb körre és a pluszpontra Daniel Ricciardo csapott le az utolsó körben a Renault-val, így Verstappen neve mellett továbbra sem szerepel Grand Slam-siker. Pierre Gaslyval (Alpha Tauri), Esteban Oconnal (Renault) és Lance Stroll-lal (Racing Point) egészült ki a pontszerzők névsora.

A 2021-es világbajnoki szezon március 21-én rajtol az ausztráliai Melbourne-ben, már amennyiben a koronavírus-járvány nem kavar be a rekordhosszúnak ígérkező, 23 futamból álló versenynaptárba.

Az Abu-dzabi Nagydíj befutója:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316335396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása