Így fest a Formula–1-es Abu-dzabi Nagydíj rajtrácsa!

Három ponton is változott a sorrend az időmérő edzést követően, de mindháromról már előre tudtunk.

si202012120565_news.jpg

Már-már az otthonában látta azt a széket Max Verstappen, amiből a harmadik helyezett szokott nyilatkozni az időmérőt és a versenyt követően. A holland azonban vihette vissza azt, ugyanis idén először legyőzte a Mercedeseket egykörös tempóban, a pole pozícióból indulva idei második győzelmét célozhatja meg. A brackley-i bajnokcsapat autói sem a megszokott sorrendben sorakoznak fel: Valtteri Bottas szintén egy hajszállal, de maga mögé utasította a koronavírus-fertőzöttsége után még elismerten nem 100%-os állapotban lévő Lewis Hamiltont, aki így a harmadik rajtkockából kezdheti az idényzáró Formula–1-es Abu-dzabi Nagydíjat.

Idei legjobb időmérőjén van túl a konstruktőri harmadik helyért továbbra is harcoló McLaren, Lando Norris eddigi egyik legjobb körének vélte negyedik helyet érő idejét, Carlos Sainz pedig a másik Red Bull-os, Alexander Albon mögül, a hatodik helyről indulhat, így a spanyol a házon belül időmérős csatában épphogy alulmaradt brit csapattársával szemben. Csakugyan meglepő, hogy ezúttal a jövőre jó eséllyel ülés nélkül maradó Danyiil Kvjat villant nagyot az AlphaTaurival, ő a hetedik lett, de a másik autóval Pierre Gasly is a legjobb tízből indul, a Racing Point-os Lance Stroll és a renault-s Esteban Ocon szendvicséből.

ephalznxuaikaga.jpg

Nem maradt érintetlen a sorrend az időmérő edzés végeredményéhez képest, három versenyzőt is megbüntettek: az utolsó haasos – és vélhetően F1-es – versenyére készülő, jövőre a Chip Ganassi Racing kötelékében az IMSA sportautó-bajnokságban induló Kevin Magnussent, valamint a futamgyőzelme és általánosságban véve is kimagasló teljesítménye ellenére bizonytalan sorsú Sergio Pérezt a rajtrács végére száműztek motorkomponens-cserék miatt, míg Charles Leclerc az előző hétvégéről hozott magával egy háromhelyes hátrasorolást, így a kilencedik helyett csak a tizenkettedik rajtkockából vághat neki az 55 körös versenynek.

Az év utolsó versenye is rendhagyó időpontban, 14:10-kor rajtol, élőben az M4 Sporton követhetjük nyomon.

Így fest a Formula–1-es Abu-dzabi Nagydíj rajtsorrendje:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG F1 / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7016335218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása