F1: Háromból három Bottasnak, Verstappen a Mercedesek nyakán
Formula–1 2020: Portugál Nagydíj – 3. szabadedzés

Tökéletes mérleggel várja a Formula–1-es Portugál Nagydíj időmérő edzését Valtteri Bottas: a Mercedes finnje a pénteki gyakorlások után a szombati harmadik edzésen is az élen zárt. A piros zászlóval leintett tréningen azonban mindkét Red Bull-os csapat komoly tempót mutatott.

m248458.jpg

A pénteki szabadedzéseket követően a pályahatárok szolgáltatták a legfőbb témát, a versenyfelügyelők ugyanis 125 pályaelhagyással összefüggésben töröltek köridőt az első két gyakorláson. A legnagyobb kihívást az 1-es és a 4-es kanyarok jelentették, ezekkel kapcsolatban végül enyhített is a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Michael Masi.

Így a szombat délelőtti, harmadik gyakorláson az ominózusok kanyarokban már a kerékvetőket is igénybe vehették a versenyzők, a 15-ös kanyarban azonban maradt a vasszigor, ott a rázókő helyett továbbra is a fehér vonal a mérvadó. Jócskán csökkent így a törölt köridők száma, mégis egy pályaelhagyás döntött a végeredményről.

Max Verstappen – közepes gumikon futott – legjobb idejét ugyanis elvették, így az elsőhöz hasonlóan az utolsó edzés is a Mercedes dupla elsőségét hozta, Valtteri Bottas pedig ismét az élen zárt. A finn azonban mindössze 26 ezreddel előzte Lewis Hamilton 1:16.654-es idejével, s amíg a Mercedesek lágy gumikon futották a legjobbjukat, a Red Bull hollandja második leggyorsabb idejével is 0,158 másodperc lemaradással lett harmadik.

A Red Bull másik csapata, az Alpha Tauri is remekelt, Pierre Gasly a 4. legjobb idővel hangolt az időmérőre, az első öt sorrendje pedig az üléséért harcoló Alexander Albon lett teljes. Charles Leclerc egy megforgást követően a hatodik időt autózta a Ferrarival, megelőzve Carlos Sainzot (McLaren), Sergio Pérezt (Racing Point), Lando Norrist (McLaren) és Esteban Ocont (Renault).

A monacói versenyző egyébként egy ponton szóvá tette a rádión, hogy mintha Hamilton rádióforgalmazását hallaná a volánnál. A 11. helyen végző Sebastian Vettel rádiózása pedig egyet jelentett az edzés végével: egy, a 14-es kanyarnál fellazult csatornafedél miatt ugyanis 40-50 másodperccel hamarabb, piros zászlóval intették le a záróedzést.

Magyar idő szerint 15:00-tól kerül sor a kvalifikációra Portimaóban, melyet élőben közvetít az M4 Sport. Kétségkívül az lesz az időmérő edzés legnagyobb kérdése, hogy van-e annyi Max Verstappenben és a Red Bullban, hogy 2020-ban először megtörje a Mercedes egykörös hegemóniáját.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1016256196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása