F1: Ultimátumot adott versenyzőjének a Red Bull

A Red Bull szeretné megtartani Alexander Albont 2021-re is, de ez csak abban az esetben lehetséges, ha bizonyít, amire viszont nem kapott sok időt.

si202010230154_news_1.jpg

Továbbra sem dőlt el, hogy a Red Bullnál ki lesz Max Verstappen csapattársa 2021-ben. A csapat Alexander Albon megtartását preferálná, csakhogy a thai-brit versenyző az elmúlt bő egy évben jócskán alulmaradt a hollanddal szemben. Úgy tűnik, Albon tényleg az utolsó esélyt kaphatja, mindössze két versenye maradt bizonyítani – szögezte le Christian Horner, az istálló csapatfőnöke.

„Azt akarjuk, hogy Alexé legyen az ülés, és bebizonyítsa, hogy nincs szükség más alternatívára” – fogalmazott Horner. „A csapatnál mindenki ezt szeretné látni tőle. Mugellóban úgy tűnt, hogy már nagyon közel van ehhez, aztán volt néhány nehéz hétvégéje, ami után vissza kell vágnia. Itt és különösen Imolában az elejétől a végéig erős hétvégére lenne szüksége. Erre fogunk fókuszálni, ez a célunk.”

Habár Albon „népszerű tagja” a csapatnak, a konstruktőri bajnokságban nem tudja érdemben segíteni a Red Bullt, az energiaitalos gárda idei eddigi 211 pontjából mindössze 64-et szerzett. „Két autóra van szükségünk ahhoz, hogy felzárkózzunk a Mercedes elleni csatában” – utalt a helyzetre a csapatfőnök.

si202010100235_news.jpg

Amennyiben a következő két hétvégén elvérzik Albon, akkor sem valószínű, hogy az Alpha Tauri valamelyik versenyzőjét alkalmazza újra a Red Bull. (Mint arról a napokban beszámoltunk, állítólag Pierre Gasly viszonya meg is romlott a Red Bull-lal, ezért inkább a Renault-hoz szegődne, Esteban Ocon helyére.)

„Úgy vélem, az Alpha Tauri meglehetősen elégedett versenyzőivel, és ahogy mondtam, nálunk is Alex élvezi a prioritást. Egy ettől eltérő helyzetben viszont a Red Bull családján kívül kell körülnéznünk, mert a kötelékünkben nincs olyan, aki elérhető lenne és be is ültetnénk” – utalt arra elég világosan Horner, hogy az elmúlt hónapok pilótapiaci mozgolódásai révén számos tapasztalt versenyző szabadult fel, aki vonzó alternatíva lehet a Milton Keynes-iek számára.

Jelenleg a Formula–1-ben maradás lehetőségét keresi Sergio Pérez és Nico Hülkenberg is, ahogyan a Haas is úgy döntött, hogy 2020 végén mindkét versenyzőjétől, Romain Grosjeantól és Kevin Magnussentől is megválik. Eközben az is elképzelhető, hogy az Alpha Tauri sem mostani felállásával folytatja, egyre több jel mutat arra, hogy Yuki Tsunoda személyében jövőre újra lesz japán versenyző a rajtrácson.

via RaceFans

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9716256120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása