F1: Küszöbön a Red Bull japán kiszemeltjének bemutatkozása

Akár már szabadedzésen is részt vehet idén a Honda – és vélhetően a Red Bull – új üdvöskéje, aki a múlt héten már üléspróbán is járt az Alpha Taurinál.

si202010140220_news.jpg

Annak ellenére, hogy a Honda 2021 végén távozik a Red Bulltól, egyúttal a bajnokságból is kivonul, továbbra is előfordulhat, hogy jövőre szerződést kap az Alpha Taurinál Yuki Tsunoda. A Formula–2-ben igen eredményesen szereplő japán a jövő hétvégén esedékes Emilia-Romagna Nagydíj után vesz részt egy 300 kilométeres teszten Imolában, a fiókcsapat 2018-as modelljével.

Felmerült az is, hogy Tsunoda lehetőséget kaphat az év végi újoncteszten is Abu-Dzabiban, a Honda támogatását is élvező ifjonc viszont még a szezon vége előtt indulhat F1-es szabadedzésen, erről Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke beszélt. Hogy hol, az még kérdéses, de tekintve, hogy Bahreinben a Formula–2 mezőnye is pályára gördül, időpont szempontjából a Török Nagydíj lenne az ideális választás.

Az isztambuli pálya azonban a legtöbb versenyzőnek újdonságot jelent, így a faenzai gárda aligha fogja megrövidíteni állandó versenyzőik pályán töltött idejét az ismerkedés és tapasztalatszerzés végett – emiatt Abu-Dzabi is opció lehet. Tost azt is elismerte, hogy még nem dőlt el, kik vezetnek az Alpha Taurinál 2021-ben.

si202010230439_news.jpg

„Még nem döntöttünk a versenyzői felállásunkról a következő évre” – idézi a csapatvezető gondolatait a Motorsport.com. – „A Yukival követett programunk viszont folytatódik: múlt héten a gyárunkban járt üléspróbán, mert Imola után jön a 300 kilométeres teszt. Lehet, hogy egy FP1-en is részt vehet majd, de ez még nem dőlt el. Bahreinben két hétvégéje lesz, aztán majd meglátjuk, hogyan végez az F2-es bajnokságban a szuperlicensz szempontjából.”

Spekulációk szerint a potenciális újonc Danyiil Kvjat helyét vehetné át, az orosz ugyanakkor nem tud arról, hogy leváltanák, de nem is erősített meg semmit jövő évi terveivel kapcsolatban. „Mindaz, amit tudok, hogy hat verseny még hátravan a szezonból, és szeretném a legjobb formámat nyújtani. Ennyit tudok tenni jelenleg. Tisztában vagyok a helyzetemmel, és nagyon könnyű, persze nincs már sok ülés” – nyilatkozta az orosz.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8716255856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása