F1: Hülkenberg nélkül el se indult a Racing Point Portugáliába

A silverstone-i csapat ezúttal kapásból magával vitte tartalékversenyzőjét, arra az esetre, ha Lance Stroll újabb pozitív teszteredményt produkálna.

gp2010_103510_u5i4161-large.jpg

Idén már kétszer, legutóbb pedig a két héttel ezelőtti Eifel Nagydíjon járt úgy a Racing Point, hogy hirtelen tartalékversenyzőre volt szüksége, Lance Stroll – akinél később beigazolódott a koronavírus-fertőzöttség, akárcsak csapattulajdonos édesapjánál – nem tudott rajthoz állni a Nürburgringen, viszont így Nico Hülkenberget csak az utolsó pillanatban tudtak riasztani, minimális felkészülés mellett kellett helytállnia.

Habár Stroll tesztje a hét elején már negatív eredményt hozott, a paddockba belépéshez mindképpen friss vírustesztre van szükség, ezért a Racing Point nem bízta a véletlenre, már a hétvége előtt Portimaóba utaztatta Hülkenberget. „Igen, Nico itt van” – erősítette meg a sajtónak csütörtök reggel Otmar Szafnauer, a gárda csapatfőnök-vezérigazgatója. – „Azt hiszem, más csapatok is most először hoztak magukkal tartalékversenyzőt. Úgy gondolom, most van igazán értelme, hogy velünk legyenek.”

Szafnauer hozzátette, miután a hétfői negatív eredménye meglehetősen alacsony, nullához közeli annak esélye, hogy újra kimutassák Strollnál a COVID-19-et, így biztos benne, hogy a hétvégén újra pályára lép a kanadai, Hülkenberget kizárólag elővigyázatosságból tartják készenlétben.

via Motorsport.com

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6016254124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása