F1: Lance Stroll is átesett a koronavíruson

A kanadai versenyző vírustesztje az Eifel Nagydíj után lett pozitív, viszont már újra negatív eredményeket produkál, így a hétvégi Portugál Nagydíjon visszatérhet.

gp2010_143201_69i1140-large.jpg

Rejtélyes gyomorbántalmakra hivatkozva hagyta ki az Eifel Nagydíjat Lance Stroll, a kanadai pilóta 30 perccel az utolsó szabadedzés rajtja előtt döntött úgy, hogy nem áll rajthoz a Nürburgringenígy a Racing Point ismét Nico Hülkenberget riasztotta helyettesként, csakúgy, mint Silverstone-ban, ahol igazolt koronavírus-fertőzöttsége miatt Sergio Pérez nem vállalhatta a szereplést.

Úgy tűnik, másodjára is hasonló okok miatt kellett beugrania Hülkenbergnek, szerdán ugyanis Instagram-sztorijában közzétett közleménye szerint Stroll vírustesztje pozitív lett az Eifel Nagydíj estéjén. A kanadai hozzátette, hogy most már 100%-osan érzi magát, továbbá sikerült negatív mintát produkálnia, így a hétvégén visszatér a portimaói Portugál Nagydíjon.

gp2010_093528_69i9133-large.jpg

Mindkét Racing Point-versenyzőnél kimutatták már a koronavírust idén.

Ahogyan azt akkor a Racing Point is leszögezte, amikor Stroll kidőlt, még negatív volt a COVID-19-tesztje, de már ezt követően, szombat reggel kezdte magát igazán rosszul érezni, így a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) protokollját követve nem tért vissza a paddockba, saját motorhome-jában vonult önkéntes karanténba, majd vasárnap reggel hazarepült.

Miután továbbra sem érezte jól magát, vasárnap este úgy döntött, újabb koronavírus-tesztet csináltat, az pedig pozitív eredményt hozott, mint az másnap kiderült. „A következő tíz napot otthon töltöttem, szerencsére a tüneteim elég enyhék voltak” – jegyezte meg a karanténban töltött napjai kapcsán Stroll az említett, illetve a cikk végén eredeti formájában is olvasható közleményben.

gp2010_103752_ony7069-large.jpg

Stroll már Oroszországban sem volt jól.

„Ezen a héten hétfőn újra leteszteltek, az eredményeim ezúttal már negatívak lettek. Nagyszerű formában érzem magam, így már alig várom, hogy visszatérhessek a csapathoz és versenyezzek Portugáliában” – zárta mondandóját.

A RaceFans cikke érdekesség gyanánt a Racing Point-vezérigazgató Otmar Szafnauer korábbi nyilatkozatára emlékeztet, melyben azt mondta, Stroll már Oroszországban sem érezte jól magát, ahol szeptember 27-én versenyzett a mezőny.

Az alábbi képernyőképen angol nyelven is olvasható Lance Stroll közleménye:

stroll-20201021.jpg

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7716248650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása