Hivatalos: Stroll kidőlt, Hülkenberg megint visszatér az F1-be!

A kanadai versenyző már a harmadik szabadedzést is kihagyta rosszullét miatt, Nico Hülkenberg ismét beugrik a Racing Pointnál – ezúttal hazai pályán.

gp2005_142334dxi12555_2020080832358323-large.jpg

Annak ellenére, hogy az időjárás miatt mindkét pénteki szabadedzést törölték, a Racing Point csak egy autóval vágott neki a szombat délben tartott, harmadik gyakorlásnak. A csapat a Twitteren közölte, hogy Lance Stroll nem érzi jól magát, és elképzelhető, hogy nem is tudja folytatni a hétvégét.

Így a harmadik szabadedzést kihagyta a kanadai, állítólag időközben a csapat már riasztotta is beugró versenyzőjét, majd 45 perccel a kvalifikáció előtt bejelentette: Nico Hülkenberg veszi át Stroll helyét a Formula–1-es Eifel Nagydíj folytatásában, aki így hazai közönsége előtt térhet vissza (újra) a királykategóriába.

Kézenfekvő volt, hogy újabb lehetőséget adtak a németnek, hiszen a két silverstone-i hétvégén meggyőzően szerepelt, miközben a koronavírus-fertőzöttsége miatt távol maradó Sergio Pérezt helyettesítette, ráadásul a közelben, Kölnben tartózkodott.

Hülkenberg továbbra is a tartós visszatérés lehetőségét keresi, miután tavaly év végén kikerült az F1 körforgásából. Ilyen hirtelen beugrásra mindenesetre 2017 óta nem volt példa: a Magyar Nagydíj hétvégén Paul di Resta váltotta ugyanúgy az időmérő előtt Felipe Massát a Williamsnél – ahogyan akkor, úgy most is szükség volt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) külön engedélyére.

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9816234348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása