Hiába nincs verseny, több mint fél tucat új eset az F1-ben

Az alacsony tesztszám ellenére beazonosított fertőzöttek szempontjából a második legmagasabb eredményt hozta a Formula–1 tömeges tesztelése a héten.

e8f6-bf5c-02df-412f8b446042_5775879504824e8040914f42410c7312e696083b.jpg

Drasztikusan csökkent az elmúlt hetekben a tesztelések száma, ezzel párhuzamosan ugyanakkor nőtt a pozitív esetek száma a Formula–1-es paddockban. Október 9-e és 15-e között összesen 1506 mintát vettek, újabb 8 főnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést – írja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jelentése alapján a RaceFans.

A szakportál a hét első felében értesült arról, hogy Spanyolországban, Fernando Alonso forgatási napján szűrtek ki két koronavírusos csapattagot a Renault-nál, aminek következtében más csapattagok is karanténba kerültek, ahogyan az Eifel Nagydíj hétvégéjén pozitív vírustesztet produkáló két Mercedes-dolgozó egyike is már az e heti statisztikában szerepel.

Az alacsony tesztelési szám azzal magyarázható, hogy egyrészt sem a Formula–2, sem a Formula–3, sem pedig a Porsche-szuperkupa mezőnye nem tartott a királykategóriával, továbbá ezen a hétvégén nagydíj sincs. Ennek ellenére a pozitív esetek száma csak egyszer volt ennél magasabb, két héttel ezelőtt 10 főnél mutatták ki a koronavírust, de mindegyikük az Orosz Nagydíj kiegészítő stábjának volt tagja.

Eddig jellemzően ebből a körből kerültek ki a pozitív esetek, az elmúlt hetek tendenciái viszont azt mutatják, hogy lassacskán a csapatokhoz is beszivárog a COVID-19, a Renault a negyedik istálló a mezőnyben, ahol találtak pozitív esetet.

Fotó: XPB / James Moy Photography (Renault F1 Team Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9216242990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása