Újabb Mercedes-csapattag és magyar fotós az F1 új koronavírusos esetei között

A Mercedes újabb dolgozójánál, valamint a Formula.hu fotósánál is kimutatták a koronavírust a Nürburgringen.

m246185.jpg

Szokás szerint közzétette a heti járványügyi adatokat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA): a felügyelőtestület  legújabb jelentéséből kiderül, hogy október 2-a és 8-a között 1635 mintavételt végeztek a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, ebből három lett pozitív – láthatóan alacsonyabb a tesztek száma a szokásosnál, ez azzal magyarázható, hogy az előző hetekben a Formula–2 és a Formula–3 is rendre az F1-gyel tartott a hétvégéken.

Az FIA továbbra is ügyel arra, hogy a fertőzöttekről további adatokat ne hozzon nyilvánosságra, ennek ellenére most először sikerült valamennyi újonnan azonosított koronavírusos esetet beazonosítani. A Mercedes már csütörtökön jelezte, hogy az egyik csapattag pozitív tesztet produkált az Eifel Nagydíj előtt, majd újratesztelték a teljes csapatot, és újabb csapattagnál mutatták ki a fertőzést.

Egy bizonytalan esetet is rögzítettek a csapatnál, de vélhetően az ő mintája negatív lett, így is összesen hat embert kellett elkülöníteni a világbajnok csapatnál, helyettesítésükre más, a főhadiszálláson tartózkodó csapattagokat vezényeltek az Egyesült Királyságból a helyszínre.

Sergio Pérez, illetve a McLaren melbourne-i esetét leszámítva először jelent meg csapaton belül a vírusfertőzés, ahogyan először fordult elő az is, hogy magyar személynél is kimutatták a COVID-19-et. A Formula.hu weboldalán közölte, hogy fotósuk, Ollé Iván vírustesztje is pozitív lett a Nürburgringen, annak ellenére, hogy állítása szerint az elmúlt két hetet önkéntes karanténban töltötte.

Így Ollé idei első bevetése elmarad (hiszen a járvány miatt az FIA rotációs rendszerben hív a helyszínre fotósokat és újságírókat), noha jól érzi magát, teljességgel tünetmentes. Jelenleg a helyi hatóságok közreműködésével a mielőbbi hazajutás lehetőségeit vizsgálja. Ugyanakkor nem Ollé az első médiamunkás, akinél kimutatták a koronavírust: az Orosz Nagydíj előtt Will Buxton tesztje hozott pozitív eredményt. Az F1 hivatalos stábjában dolgozó riporter azóta ugyan jobban érzi magát, de még Németországban sem tért vissza a munkába.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1216234056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása