F1: Az oviedói bika visszatérése – Alonso először pályán a Renault-val

Több mint tíz év után, forgatási nap keretében tért vissza a Renault-hoz Fernando Alonso. A spanyol úgy érzi, az autó egyelőre felette áll.

7265-af32-6601-4e0ea893cfbf_ee8409e8cb1f16c7d86348183a8a7acd33e2c379.jpg

Augusztus közepén jelentette be a Renault, hogy jövőre nemcsak az F1-be, hanem az akkor már Alpine-ként futó csapathoz is visszatér Fernando Alonso. Ahogyan arra az elmúlt napok fejleményei alapján számítani lehetett, a kétszeres világbajnok nem várt az év végéig azzal, hogy újra autóba üljön.

Nem tudni, hogy a 39 éves pilóta pályára gördülhet-e Abu-Dzabiban az év végi újoncteszten, mindenesetre a média korábbi értesüléseinek megfelelően kedden pályára vihette a Renault 2020-as autóját Barcelonában. Alonso 21 kört teljesíthetett a katalán pályán, miközben az enstone-i együttes második filmes napját is felhasználta.

„Nagyon jó napot zártunk Barcelonában. Igaz, csak 100 kilométert mehettem, de különleges volt számomra, hogy újra F1-es autóval és csapattal dolgozhattam” – értékelte a napot Alonso, nyilatkozatát a Motorsport.com szemlézte. – „Jónak éreztem az autót, sőt azt hiszem, túl is teljesített rajtam, legalábbis nem sikerült kihoznom belőle a maximumot.”

„Nem könnyű újra felvenni az F1 tempóját. Körről körre javultam, és próbáltam visszajelzést adni a mérnököknek. Emellett a filmezéssel is foglalkoznunk kellett, kamerák vettek körül minket, drónok követtek a pályán. Komoly nyomásból és kemény munkából állt a nap” – folytatta gondolatait a spanyol. – „Úgy érzem, az autóban megvan a potenciál, de ezt minden versenyhétvégén látjuk is. De még mindig van hova fejlődni, mint tudjuk, és erre fogok törekedni a lehető legrövidebb időn belül.”

Alonso ünnepélyes visszatérésére némileg árnyékot vet, hogy a RaceFans értesülései szerint a Renault-nál is felütötte a fejét a koronavírus, két csapattag pozitív tesztet produkált. Az enstone-i gárda a negyedik a mezőnyben, ahol megjelent a COVID-19: a McLaren egyik dolgozójánál még a melbourne-i szezonnyitón, a Racing Point-os Sergio Péreznél Silverstone-ban, a legutóbbi hétvégén, a Nürburgringen pedig a Mercedes két alkalmazottjánál mutatták ki a fertőzést.

Képgaléria Alonso tesztjéről:

Fotó: XPB / James Moy Photography / Renault F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2716238514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása