F1: Hajszálon múlt, hogy másik két versenyző is helyettesítésre szoruljon

Eddig nem ismert részletek láttak napvilágot a Formula–1-es Eifel Nagydíjról Dr. Helmut Marko által. A Red Bull motorsportfőnöke többek között azt is elárulta, hogy Mick Schumacher bemutatkozása is felmerült opcióként.

gp2010_122727an3i4203-large.jpg

Lance Stroll betegség miatt nem tudott rajthoz állni a múlt hétvégi Formula–1-es Eifel Nagydíjon, a Racing Point az utolsó utáni pillanatban kérte fel Nico Hülkenberget a kanadai helyettesítésére. A Silverstone-ban csakugyan tartalékosként beugró német a hazai környezet ellenére is komoly kihívással szembesült, nem csoda, hogy minimális felkészülés az utolsó rajtkockába kvalifikált, ahonnan viszont a nyolcadik helyig kapaszkodott fel, így részben az ő pontjainak köszönhetően a Racing Point átvette a harmadik helyet a konstruktőri bajnokságban.

Újra jó döntésnek bizonyult tehát Hülkenberg felkérése, habár a helyszínen tartózkodott a Mercedes-tartalékos Stoffel Vandoorne is, a silverstone-i gárda azzal érvelt a belgával szemben, hogy korábbi versenyzőjük ismeri az autót, emellett az ülése is kéznél van. Mint utólag kiderült, könnyen alakulhattak volna úgy a dolgok, hogy mindkettejük szolgálatait igénybe kell venni.

gp2010_102120_u5i3891-large.jpg

Dr. Helmut Marko a hétvége után a Sport1-nek nyilatkozott, és elmondta, hogy a Red Bull is megkereste Hülkenberget, miután Alexander Albon első koronavírus-tesztje bizonytalan eredményt hozott – a második mintavétel viszont negatív lett. Más okból is egyezkednie kellett a 33 éves pilótával, mivel szakkommentátorként a Red Bullhoz tartozó Servus TV-hez csábítaná őt 2021-re, miután a csatorna megszerezte az F1-es közvetítési jogokat.

A csetlő-botló Albon jövőjére is kitért a tanácsadó, szerinte még nem jött el az ideje annak, hogy szóba kerüljön a thai-brit pilóta leváltása. „Ha Albon tudja tartani a tempót, maradhat, miközben a külsős versenyzők közül csak Hülkenberg és Pérez elérhető” – elemezte a helyzetet az osztrák szakember. – „Összehasonlíthatjuk őket Ricciardóval, és jó napokon Albon is képes hozni az ő szintjét. Legalábbis nem hiszem, hogy van bárki, hogy három tizednél közelebb tudna kerülni Verstappenhez.”

„Albon ráadásul még mindig fiatal, de ha nem tud teljesíteni nyomás alatt, a Red Bull nem vállalhatja a kockázatot, hogy csak egy autóval vágjon neki a bajnokságnak. Egy autóval ugyanis nem lehet bajnoki címet szerezni” – folytatta Marko, megjegyezve, hogy a fiatalok közül is tudnak még válogatni: annak ellenére, hogy 2021 végén távozik a Honda a Red Bulltól és az F1-ből, továbbra is téma például a japán Yuki Tsunoda felkarolása. Tsunoda állítólag Danyiil Kvjatra lehet veszélyes, de a motorsportfőnök nem volt hajlandó belemélyedni a konkrétumokban, mindössze annyit árult el, hogy novemberre tisztulhat ki a helyzet.

large-2020_eifel_grand_prix_thursday.jpg

Marko állítja, hogy a Red Bull mellett az Alfa Romeo is kis híján nehéz helyzetbe került, mivel Antonio Giovinazzi vírustesztje sem volt biztos. Az olasznak végül csakugyan sikerült negatív tesztet produkálni, amennyiben viszont nem sikerült volna, az Mick Schumachernek nyitott volna kaput az F1-es debütálás felé, ami a legkevésbé sem lett volna meglepő húzás annak fényében, hogy már hónapok óta híresztelik, hogy a hétszeres világbajnok F2-éllovas fia veheti át Giovinazzi helyét 2021-től.

via FormulaRapida.net

Fotó: Racing Point F1 Team Media, Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr116237088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása