F1: Napokon belül bejelenthetik Schumacher debütálását

Elfogyott az Alfa Romeo és a Ferrari türelme is Antonio Giovinazzival szemben, így az olasz ülésében Mick Schumachernek csinálhatnak helyet, míg Kimi Räikkönen marad az F1-ben.

large-mick_2.jpg

Már hosszú hetek óta téma Mick Schumacher esetleges F1-es bemutatkozása, valamint ezzel összefüggésben az Alfa Romeo jövő évi pilótapárosa – a pletykák pedig ismét szárnyra kaptak, amint bejelentették, hogy a hétszeres világbajnok fia a hétvégi Eifel Nagydíj első szabadedzésén pályára gördülhet a hinwili gárdával, és így először vezethet Formula–1-es autót hivatalos versenyhétvége keretében.

A 21 éves német éllovasként jelenleg a Formula–2-es bajnoki cím legfőbb várományosa, de még másik két Ferrari-junior, Callum Ilott és Robert Shwartzman is beleszólhat annak sorsába. A gpblog.com meg nem nevezett spanyol források alapján azonban arról ír, hogy az F2-es bajnokság kimenetelétől függetlenül Schumacher már jövőre bemutatkozhat a királykategóriában, méghozzá Kimi Räikkönen oldalán, vagyis a mezőny korelnökének számító finn hosszabbít az Alfa Romeóval.

A bejelentésre már pénteken sor kerülhet, és amennyiben a jövőre 42 éves Räikkönen folytatja pályafutását, az egyre gyengülő Ferrari-háttérrel rendelkező Antonio Giovinazzi menesztésével is olyan versenyzők maradhatnak hoppon, mint Nico Hülkenberg vagy Sergio Pérez. Noha a mexikóinak volt érvényes szerződése 2022 végéig, végül azt felbontották, és leigazolták a helyére a Ferraritól menesztett, négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3516231622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása