Bejelentette első ETCR-versenyzőjét az Alfa Romeo

Csakúgy, mint a túraautó-világkupában, az elektromos TCR-sorozatban is a 2017-es nemzetközi TCR-bajnok Jean-Karl Vernay lesz az olaszok egyik pilótája.

e08f44b96b7d9ba23503ada74a2b6d35.jpg

Mint arról beszámoltunk, elektromos projektjére hivatkozva távozott a túraautó-világkupából a Romeo Ferraris, ám a koronavírus-járvány a kizárólag európai helyszínekből álló versenynaptárral, valamint számos költségcsökkentő intézkedés bevezetésével végül maradásra bírta az olaszokat.

Ez viszont korántsem jelenti azt, hogy a szőnyeg alá söpörte volna ETCR-programját a Romeo Ferraris, sőt a minap az is kiderült, ki lesz a csapat egyik versenyzője. Meglepetésre azonban nem kell számítani: ahogyan a WTCR-ben, úgy a jövőre induló ETCR-ben is Jean-Karl Vernay fogja vezetni az egyik Alfa Romeót. Az majd a későbbiekben derül ki, hogy ki ül a másik két Giulia TCR-be, ugyanis gyártónként három autót kell indítani a szabályok értelmében.

Mielőtt 2021-ben érdemben elindulna a sorozat, egy rövid promóciós idényre kerül sor, aminek keretében október 9-én, a dániai Koppenhágában mutatkozik be a bajnokság, az első hétvégét pedig az Adria International Racewayen, a WTCR-szezonzáró helyszínén rendezik november 14-15-én, ahol a kieséses rendszer, a rajtkapuk, valamint az Energy Station működésével is megismerkedhetünk.

A nemzetközi TCR 2017-es bajnoka mellett még a Cupra nevezte meg két versenyzőjét, a kétszeres DTM-bajnok Mattias Ekström és Jordi Gené személyében.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1016222404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása