Hivatalos: Eldőlt, hogy visszatér-e az Alfa Romeo a WTCR-be

A Romeo Ferraris megerősítette a Team Mulsanne és az Alfa Romeo visszatérését, az olaszok azonban – a korábbi évekkel ellentétben – csak egy autót indítanak.

unnamed_2_7.jpg

2019 decemberében közölte az Alfa Romeo, hogy az elektromos túraautó-projekt miatt továbbáll az ETCR-be, de a döntésben nyilvánvalóan közrejátszottak a megnövekedett költségek is. Csakhogy a koronavírus-járvány miatt a túraautó-világkupa idei tervei is módosultak, így a versenynaptár is csak európai versenyekből áll. A sorozat vezetése emellett költségmegszorító intézkedéseket is eszközölt, ezzel párhuzamosan kitolta a nevezési határidőt is; ezek révén a kisebb anyagi háttérrel rendelkező gyártók, csapatok számára is újra vonzó platform lehet a WTCR.

A költségcsökkentés a Zengő Motorsportot is visszahozta többek között a bajnokságba, a minap pedig a Romeo Ferraris jelentette be, hogy a Team Mulsanne egy Alfa Romeóval visszatér a világkupába. (A pandémia és annak gazdasági hatásai által kikényszerített szabályváltozások már ezt is lehetővé teszik.)

Tavaly Kevin Ceccont és Ma Qing Huát indította az Alfa Romeo – mindketten győzelemre vitték már a márkát a bajnokságban –, idei versenyzőjük kilétét azonban csak augusztus 26-án, vagyis jövő hét szerdán fedi fel. A csapat a mostani és a leendő bejelentés mellett már csak a novemberi szezonzárót várja izgatottabban, mivel annak az Adria International Raceway ad otthont.

„Sok minden megváltozott az elmúlt hónapokban, a versenyzéshez való hozzáállásunk viszont nem, ahogyan az sem, ahogyan a szenvedélyünknek élünk” – idézi a WTCR sajtóirodája által kiküldött sajtóközlemény Michela Cerruti szavait. – „Terveinkkel ellentétben, a tavalyi autóink továbbra is velünk vannak, így természtesnek tűnt, hogy folytatjuk ezt a fantasztikus kalandot.”

„Ezért úgy döntöttünk, hogy támogatjuk a Team Mulsanne projektjeit, egyúttal az Eurosport Events által, a 2020-es WTCR-szezon jelen, körülményes és nehéz időkben történő megrendezése érdekében tett erőfeszítéseit is. Hiszünk a pozitív üzenetek közvetítésének fontosságában, valamint az ügyfélcsapatainkban világszerte” – tette hozzá a Romeo Ferraris csapatmenedzsere.

Fotó: Romeo Ferraris

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3916171092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása