WTCR: Tassi Attila dobogóra állt a Zöld Pokolban
WTCR 2020: Nordschleife – 2. futam

Szombaton is megállíthatatlan volt a Lynk&Co a Nordschleifén, kettős győzelmet ünnepelt a Cyan Racing. Tassi Attila viszont Belgium után újra dobogós.

7cce0082ea02692a5899e8bdda161d44.jpg

A túraautó-világkupa (WTCR) pénteki versenyén kiesett Tassi Attila, miután ütközött a Lynk&Có-s Santiago Urrutiával, a stewardok viszont egyiküket sem találták vétkesnek a baleset, noha a magyar hondás igencsak kiakadt uruguayi versenyzőtársára. A Münnich Motorsport az éjszaka folyamán összerakta a Civicet, így Tassi az időmérő edzésen kiharcolt harmadik rajtkockából várhatta a rajtot.

A mezőny ezúttal is a biztonsági autó felvezetésével vághatott neki a versenynek, mivel a Nordschleife az éjszakai esőzéseknek köszönhetően ismét nedves volt. A pole-ból indulva Néstor Girolami megőrizte a vezetést, ahogyan az argentin mögött is maradt a Yann Ehrlacher, Tassi felállás. Az első futamot megnyerő Esteban Guerrieri viszont elment a zengős Mikel Azcona mellett, de aztán mindketten nyertek egy-egy pozíciót, miután Tom Coronel az Arembergnél lesodródott a pályáról.

A Döttinger Höhében végképp megmutatkozott, milyen irdatlan tempóra képes a Lynk & Co, ezt kihasználva Ehrlacher körbeautózta Girolamit, ahogyan a következő kör elején Tassi sem tudta már tovább feltartóztatni Thed Björköt. A svéd a kör végére Girolamit is levadászta, de a hondás visszaesése már ettől függetlenül borítékolt volt, mivel 30 másodperces időbüntetéssel sújtották, a rajtrácsra kifelé menet ugyanis kettő helyett három kivezető kört tett meg.

646e168e4f6d6474e260622d4e08541a.jpg

Nagyon simán szerzett kettős győzelmet a Cyan Racing, idei második sikere révén Yann Ehrlacher előnye már utcahossznyi, a francia 31-31 ponttal előzi Girolami, illetve Björköt. Az argentin büntetésével végül a 11. helyre esett vissza, ennek révén viszont Tassi Attila másodjára állhatott dobogóra a WTCR-ben, a 21 éves pilóta 37 ponttal jelenleg hetedik a bajnokságban.

Az utolsó körben visszaelőzte Guerrierit, így Azcona a negyedik helyre hozta be a Zengő-Cuprát, a magyar csapat újoncai, Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor a 13-14. helyen futottak be. A Hyundai-ok bojkottja révén 16 fősre zsugorodott mezőnyből egyedül Gilles Magnus esett ki, aki elég csúnyán falba állította a Comtoyou-Audit, míg Jack Young rajthoz sem tudott állni a Vuković Motorsport Renault-jával a tegnapi balesetét követően.

Két hét múlva, a Slovakiaringen folytatódik a bajnokság.

A második futam végeredménye:

wtcr_2020_nordschleife_2_futam.jpg

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8616216200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása