WTCR: Guerrieri nyert, Boldizs Bence top10-es az esős Nordschleifén
WTCR 2020: Nordschleife – 1. futam

Magabiztos előzésnek köszönhetően nyerte a fordított rajtrácsos versenyt Esteban Guerrieri a Nordschleifén, Tassi Attila kiesésével pedig Boldizs Bence volt a legeredményesebb magyar.

b9dabdf66f7425cb915cc67b0ce07a9e.jpg

Az esős, vizes körülményeknek köszönhetően végül a biztonsági autó felvezetésével vágott neki a túraautó-világkupa (WTCR) – a Hyundai-ok visszalépésével 16 fősre zsugorodott – mezőnye a németországi hétvége első futamának. A büntetészápor révén Yvan Muller indulhatott az élről, ám a franciát a Zöld Pokolban zseniálisan autózta körbe Esteban Guerrieri, így a Honda argentinja már az első körben átvette a vezetést, majd a leintésig meg is őrizte azt. Egy óvatosabb utolsó körrel is 3,3 másodperces előnnyel szerezte idei első győzelmét, majd Muller és a bajnokságot vezető Yann Ehrlacher végzett mögötte.

Ehrlacher-nek az utolsó körben engedte át a dobogó alsó fokát Thed Björk, miután a svéd egy körrel korábban eltakarította az útból az addig dobogós pozícióban haladó Tom Coronelt. A holland így az ötödik lett a Comtoyou-Audival a három Lynk&Co mögött, illetve az időmérőt megnyerő Néstor Girolami előtt. A táv feléig Tassi Attila tartotta a hatodik helyet, de vélhetően a palánknak csapta, így kiesett. Vélhetően Santiago Urrutia is érintett az incidensben, mivel a leintés után a versenyirányítás, hogy a 9-es és a 12-es autó esetét vizsgálja.

48c1e7c5e7081ee9b719b738a2757561.jpg

Ezzel az argentin mögött Gilles Magnus, Tiago Monteiro, Jean-Karl Vernay, valamint a 10.-ként célba érve eddigi legjobb eredményét szerző Boldizs Bence is nyert egy pozíciót. A Zengő Motorsport Cuprái sem zártak sallangmentes versenyt, a rajtnál a 13.-ról a 9. pozícióba felkapaszkodó Mikel Azcona autója már az első körben elfüstölt, Kismarty-Lechner Gábort pedig utolsó előttiként rangsorolták a 11. helyen.

Jack Young csakugyan falba állította a defektet kapó Renault-t, ennek ellenére csak a sárga zászlót láthattuk a 3 körös verseny folyamán. Szombaton 10:00-tól rendezik meg a főversenyt, amit az Eurosport 1 és a Sport 1 is élőben közvetít – remélhetőleg Tassi Attila a harmadik rajtkockából veselkedhet neki az újabb három körnek.

Az első futam (előzetes) végeredménye:

wtcr_2020_nordschleife_1_futam.jpg

Fotó: Clément Marin, Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5616215372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása