F1: Óriási a roham a filléres török jegyekért

Mindössze alig néhány óra alatt több tízezer jegyet adtak el a kilenc év után visszatérő Török Nagydíjra.

attachment_52496.jpg

A koronavírus-járvány egyik meglepőbb hozadéka a Török Nagydíj visszatérése a Formula–1-ben, novemberben mintegy kilenc év után először versenyez újra az isztambuli pályán a mezőny, Mugellóval, Imolával, Portimaóval és a Nürburgringgel egyetemben az újonnan csatlakozó vagy visszatérő helyszínek közé tartozik.

Már a múlt hétvégi Toszkán Nagydíjat is nézőkkel rendezték meg, ám a mugellói pályára naponta csak 2880 szurkolót engedtek be. A törökök viszont nem apróznák el ennyire, naponta 100 ezer nézővel számolnak, ami a teljes kapacitás nagyjából felét jelenti. Hogy minél nagyobb népszerűségnek örvendjen Törökországban a Formula–1, a jegyeket is – finoman szólva – jelképes összegért árulják, a napi belépő mindössze 30 lírát, vagyis 1200 forintot kóstál.

Kapkodták is, mint a cukrot: mint arról szerdán este a Motorsport.com beszámolt, a jegyértékesítés első hat órájában 40 ezer jegy kelt el. Az első órában tíz-, a következő ötben harmincezret adtak el, ezt látva a szervezők nem tartják elképzelhetetlennek, hogy sikerül mind a százezret értékesíteni.

„Normál esetben arra törekednénk, hogy a teljes, 220 ezer fős kapacitást megtöltsük, de ez a koronavírus miatt lehetetlen”

– nyilatkozta Vural Ak, a promóteri feladatokat ellátó Intercity elnöke. – „Előttünk ennek a szervezetnek nem volt tulajdonosa. Mi viszont szenvedélyesek és lelkesek vagyunk a sport iránt, sikeresen meg is fogjuk tudni rendezni a nagydíjat. A COVID-19 miatt viszont csak 100 ezer emberben reménykedhetünk.”

Törökországban már hetek óta naponta 1500-1700 koronavírusos esetet találnak, s mint az az MTI csütörtök reggeli tájékoztatásából kiderült, eddig 296 391 főt azonosítottak COVID-19-fertőzéssel. A vírus okozta betegségből eddig 262 602-en gyógyultak fel, 7249-en elhunytak. Ak nem zárta ki a zárt kapus verseny lehetőségét, amennyiben romlik a járványhelyzet.

„Mindenre fel kell készülnünk. Ha a betegség a mainál rosszabbá válik, lehet, hogy nézők nélkül tartjuk meg a futamot. Ugyanakkor ismerjük a pálya kapacitását: a lelátókon és a nyílt területeken 220 ezren nézhetik a versenyt. Biztonsági okokból különböző részeket le fogunk zárni, a szociális védőtávolság tartása mellett 100 ezer néző teheti meg ezt” – mondta.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6916204980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása