Hivatalos: visszatér a Török Nagydíj, teljes a 2020-as F1-es naptár!

Majd’ 10 év után újra Törökországba látogat a Formula–1, a szezon pedig a korábbi híreszteléseknek megfelelően zárul – a bajnoksági keddi bejelentésével teljes az idei versenynaptár.

si201412043911_news.jpg

Július elején tért vissza a Formula–1 a koronavírus miatti kényszerszabadságáról, és bár nagyon szigorú előírások mellett, de az első hat versenyt az augusztus 16-i Spanyol Nagydíjjal bezárólag gond nélkül megrendezték. Már korábban ígérte a Liberty Media, hogy hamarosan újabb versenyeket jelenthetnek be, a keddi közlemény értelmében 2020-ban 17 nagydíjat rendeznek, az utolsó hetekben pedig a 2011 után visszatérő Török Nagydíj is sor kerül, míg a szezon a már hónapokkal ezelőtt is betonbiztosnak tűnő dupla bahreini fordulóval, illetve az abu-dzabi idényzáróval ér véget.

Az elmúlt hétvégét pihenéssel tölthette a mezőny, most viszont megint három nagydíj követi egymást: a spái, a monzai és a mugellói verseny. Szeptember végén jön az Orosz Nagydíj – állítólag ez lehet az első verseny idén, amit nézők is látogathatnak, de maximum 30 ezren –, majd az előző körben bejelentettek helyszínek (Nürburgring, Portimão és Imola) következnek a versenynaptárban. Amennyiben a továbbiakban már nem kell halasztani vagy törölni, a Liberty Media tudja tartani a korábban kitűzött tervét a 15-18 futamos versenynaptárat illetően.

A betétsorozatok közül a Formula–3 idénye már a szeptember közepén esedékes Toszkán Nagydíjjal befejeződik, a Formula–2-es mezőny viszont Oroszország mellett a két bahreini hétvégére is elkíséri a királykategóriát, melynek évadja december 13-án zárul.

Íme, a 2020-as Formula–1-es versenynaptár:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816176354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása