F1: Nevetséges összegért engednének be 100 ezer nézőt a Török Nagydíjra

Optimistán készülnek a Formula–1-es visszatérésre a Török Nagydíj szervezői, akik nem kevesebb mint 100 ezer nézővel „töltenék fel” a lelátókat, a jegyeket pedig aprópénzért árulnák.

attachment_db77241.jpg

Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben ismét erősödni látszik a koronavírus-járvány Európa-, illetve világszerte, a Török Nagydíj szervezői 100 ezer nézőt fogadnának a november közepén esedékes versenyhétvégén. Pedig, mint ismeretes, július elején úgy rajtolhatott el a 2020-as Formula–1-es szezon, hogy az első nyolc futamot biztosan zárt kapuk mögött tartják.

A növekvő számadatok ellenére a nyitás jeleit mutatja a bajnokság, épp az elmúlt hétvégén jelentették be, hogy a két hét múlva esedékes Toszkán Nagydíjra, Mugellóban naponta 2880 nézőt várnak, míg az Orosz Nagydíjat 30, a Portugál Nagydíjat pedig 50-60 ezer néző jelenlétében rendezhetik meg. Ellenben a visszatérő Német Nagydíj valószínűleg zárt kapus lesz, miután Angela Merkel német kancellár a napokban meghosszabbította a fesztiválokra, koncertekre és nagyobb sportversenyekre vonatkozó korlátozásokat 2021-ig, ahogyan a szezonzárónak otthont adó Abu-Dzabiban sem lesznek nézők.

03-istanbul-sunday22-784036.jpg

Törökországban már több mint két hónapja naponta 900-1600 koronavírusos esetet regisztrálnak, ennek ellenére a nagydíj promóteri tevékenységeit ellátó Intercity elnöke, Vural Ak biztos benne, hogy nagyjából félházzal biztonságosan lehet futamot rendezni, mint arról egy keddi sajtótájékoztatón beszélt. „A lehető legnagyobb biztonsági óvintézkedések mellett tervezzük 100 ezer néző fogadását” – idézi gondolatait az Independent. –

„Ez azon is múlik, hogy továbbra is sikeres lesz-e a járvány elleni harcunk. Miután a versenyünkre nézők is kilátogathatnak, akárcsak a portugálra vagy az oroszra, a Formula–1 Menedzsment kiemelt figyelmet fordít arra, hogy biztonságosan meg lehessen tartani az eseményt a helyi hatóságok közreműködésével.”

Ak meggyőződése, hogy normális helyzetben maximális kapacitással, vagyis nagyjából 220 ezer szurkolóval futna a Török Nagydíj, holott a legutolsó, 2011-es hétvégére összesen 25 ezren látogattak ki. A promóter elképzeléseinek az F1 mellett a török kormány is határt szabhat, az Independent értesülései szerint 60-80 ezer néző beengedésére lesz lehetőség, a végleges nézőszám a járványhelyzet alakulásának függvényében dől el.

Hogy a kilenc évvel ezelőttihez hasonló „lebőgést” szeretnék-e elkerülni, vagy tényleg a kedvcsinálásra koncentrálnak a törökök, nem tudni, de az biztos, hogy jelképes összegért lehet majd bejutni a Török Nagydíjra. A napijegy 3 font, vagyis 1200 forint lesz, míg a teljes hétvégére szóló belépőket 10 fontért (4000 forint) lehet megváltani. A lap összehasonlításképpen a jövő évi Brit Nagydíj jegyáraival hasonlította össze a nevetséges alacsony összegeket: az egynapos tribünjegy 195 fontról (78 ezer Ft) indul, míg a három napra 275 font (110 ezer Ft) alatt képtelenség ülőhelyet keríteni.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office, Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3816185892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása