A Renault is megveti a lábát a WTCR-ben

A bajnokság péntek kora délutáni közleményének értelmében idén a Renault is debütál a túraautó-világkupában, méghozzá egy 18 éves versenyzővel a volánnál.

00-jack-young-photo-tcr-series_com.jpeg

Mint arra a napokban már François Ribeiro, a WTCR promótere is célzott, végül 20 autó vág neki a sorozat koronavírus által mindösszesen két hónapba sűrített, 2020-as szezonjának. Utolsó fecskeként a világkupában újnak számító Renault, valamint a Vuković Motorsport és Jack Young futottak be. A triót néhány verseny erejéig már láthattuk tavaly a TCR Európa-kupában, Young két barcelonai negyedik helye, valamint a Renault UK Clio Cup-ban szerzett bajnoki címe meggyőzte a csapatot arról, hogy a túraautózás csúcskategóriájában is együtt mutatkozzanak be.

„Amióta belevágtunk a projektbe, az volt a célunk, hogy a WTCR-ben versenyezhessünk. Most, hogy a pandémia miatt kevesebb versenyhétvégét tartanak, és azok közül is mindegyiket Európában, eljött a mi pillanatunk, így az idei szezonban beszállunk” – nyilatkozta Milenko Vuković csapattulajdonos. –

„Konstans jó eredményekért szeretnénk harcolni a teljes szezon folyamán. Tudjuk, hogy elég magas a színvonal, de a csapatunk kőkeményen dolgozott azon, hogy versenyképes legyen. Izgatottsággal tölt el minket, hogy a WTCR-be hozhatjuk a Renault-t.”

06-jack-young-photo-tcr-series_com_jpg.jpg

„Még csak 18 éves vagyok, és arra számítottam, hogy majd a TCR Europe-ra kell fókuszálnom. Aztán amikor a Renault előállt a WTCR-ötlettel, nem kellett kétszer átgondolnom, mit válaszoljak. Nem érzek magamon nyomást, és tudom, hogy ez fantasztikus lehetőség lesz arra, hogy tanuljak. Élni akarok vele, és nyomni, nyomni és nyomni, amennyire csak tudom” – kommentálta Young a bejelentést.

Így, a svájci csapat és a 18 éves észak-ír versenyző felbukkanásával egyidejűleg egy hetedik márka is megjelent a WTCR-ben (az Alfa Romeo, az Audi, a Cupra, a Honda, a Hyundai és a Lynk&Co után), holott a világjárvány kirobbanása előtt, illetve annak gazdasági következményeinek hatására sokkal inkább a gyártók számának drasztikus csökkenésére lehetett számítani. Az Audi jelenlétét végül a Comtoyou Racing mentette meg, az Alfa Romeo és a Team Mulsanne pedig egy autóval (és Jean-Karl Vernay-jel) maradt a rajtrácson.

Szeptember 11-13-án, vagyis a jövő hétvégén rajtol el a WTCR szezonja, mint arra a hét elején fény derült, a korábbi tervekkel ellentétben a Salzburgring helyett Zolderben. A 20 fős állandó keret mintegy ötöde magyar lesz, hiszen a regnáló világkupagyőztes Michelisz Norbert mellett Tassi Attila, valamint a Zengő Motorsport újoncai, Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor is indulnak.

Így fest a WTCR 2020-as mezőnye:

Audi

  • Comtoyou Racing: Nathanaël Berthon, Tom Coronel, Gilles Magnus

Alfa Romeo

  • Team Mulsanne: Jean-Karl Vernay

Cupra

  • Zengő Motorsport: Mikel Azcona, Boldizs Bence, Kismarty-Lechner Gábor

Honda

  • ALL-INKL.COM Münnich Motorsport: Néstor Girolami, Esteban Guerrieri
  • ALL-INKL.DE Münnich Motorsport: Tiago Monteiro, Tassi Attila

Hyundai

  • BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse: Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
  • Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team: Luca Engstler, Nick Catsburg

Lynk&Co

  • Cyan Performance Lynk&Co: Thed Björk, Santiago Urrutia
  • Cyan Racing Lynk&Co: Yann Ehrlacher, Yvan Muller

Renault

  • Vuković Motorsport: Jack Young

Fotó: tcr-series.com / FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4416188970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása