Elszólta magát a főnök: kiderült, hogy lesznek-e nézők idén a WTCR-en

François Ribeiro, a sorozat promótere nem tartja valószínűnek, hogy idén megnyitják a kapukat a nézők előtt a WTCR-ben, emellett arra is kitért, hogy jogi következményei lesznek a Salzburgring visszalépésének.

c8d423e7cf8871686d7d304762ed9a6e.jpg

Lényegében az utolsó pillanatokban még a „koronanaptár” összetétele is változott a túraautó-világkupában: jövő héten ugyan elrajtol a 2020-as szezon, ám a korábbi tervekkel ellentétben nem a Salzburgringen, hanem a belgiumi Zolderben, a TCR Európa-kupával osztozva a pályán, az osztrákok ugyanis visszaléptek a rendezéstől a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozásokra hivatkozva.

Nem sokkal a bejelentés után egy interjú jelent meg a sorozat hivatalos weboldalán, az fiawtcr.com-on, melyben François Ribeiro elismerte, hogy az Eurosport jogi osztálya lépéseket fog tenni az osztrák pályával szemben, a londoni bíróságon adják majd be a keresetet a WTCR érdekeinek védelmében.

„Már a szezonnyitó operatív előkészületeivel is végeztünk, amikor sokként ért minket a döntés, hogy nem tartják meg az eseményt, mindezt kevesebb mint három héttel előtte”

– számolt be az ügy hátteréről a promóter. – „Emiatt számos jelentős logisztikai problémával szembesültünk, több csapatnak is kellemetlenséget, a sorozatnak pedig anyagi és megítélésbéli kárt okozott.”

img_1335_1.jpg

François Ribeiro, a WTCR promótere és az Eurosport Events feje. | Fotó: Kacskovics Mihály Béla

„Nagyjából semennyi időnk nem maradt, a prioritást azt élvezte, hogy találjunk olyan beugró helyszínt, ami valamennyi elvárásunknak és követelménynek megfelel egy bizonyos időpontban, továbbá érdemes is arra, hogy a szezon első versenyhétvégéjének adjon otthont” – felelte arra a kérdésre, hogy Zolder volt-e az egyetlen opció.„Több hónapnyi várakozás után egy olyan helyszínre volt szükségünk, ami erős kezdést biztosít a WTCR 2020-as idényéhez. Zolder erre határozottan képes.”

Az már eldőlt, hogy a belgiumi szezonnyitó zárt kapus esemény lesz, ettől függetlenül a rajongókat – kiváltképp Magyarországon – lázban tartja a kérdés, hogy idén láthatnak-e élőben WTCR-futamot. Ezzel kapcsolatosan azonban nem tudott semmi biztatóval sem szolgálni Ribeiro:

„Eléggé valószínűtlen, hogy fogadni tudjuk a szurkolókat a hat versenyhétvége folyamán, de hamarosan készülünk valamivel, aminek keretében a közösségi médiát, az online világot, valamint közvetítési erőforrásinkat fogjuk felhasználni ahhoz, hogy élményt nyújtsunk a rajongóinknak. Sok izgalmas ötletünk van arra, hogy kielégítsük az igényeiket, és továbbra is minden versenyt élvezhessenek, de otthonuk biztonságából.”

bb6226cad944959f97ecbe33777ebff5.jpg

Egyáltalán nem biztos, hogy idén látunk majd ilyen képeket – sőt, egyre inkább biztos, hogy nem. | Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Végül arra is tett utalást a promóter, hogy a teljes 2020-as szezonra 20-an adták le a nevezésüket, ami azért érdekes, mert idáig 19 autót jelentettek be, még úgy is, hogy a Zengő Motorsport a vártnál nagyobb létszámmal, három Cuprával képviselteti magát a rajtrácson. Ribeiro arra is ígéretet tett, hogy minden fordulón indul majd néhány szabadkártyás versenyző is.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1516184642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása