Meglepetés: Három autót is indít a Zengő Motorsport a WTCR-ben

Péntek délelőtt a Zengő Motorsport bejelentette, hogy összesen három Cuprával indul a túraautó-világkupában, két hazai versenyzőt is indít a magyar csapat.

06-bence-boldisz.jpeg

Május végén jelentették be, hogy egy év kihagyás után, a – részben a koronavírus-járvány hatására – kedvezőbb feltételek mellett visszatér a WTCR-be a Zengő Motorsport, egyúttal Boldizs Bence személyében egyik versenyzőjét is leleplezte. Boldizzsal a különféle hivatalos szimulátorbajnokságok mellett a kelet-európai TCR-bajnokság első két hétvégéjén is képviselte a csapatot, a Slovakiaringen óriási felzárkózással szerezte első összetett dobogóját.

A Zengő Zoltán nevével fémjelzett csapat csütörtök este egy sejtelmes Facebook-bejegyzésben utalt rá, hogy péntek délelőtt újabb kérdőjeleket tisztáz. Az ígért időpontban jött is az újabb bejelentés: Boldizs Bence nem egy, hanem kapásból két csapattársat is kap, Mikel Azcona és a szintén magyar Kismarty-Lechner Gábor vezetik a csapat másik két Cupráját, vagyis idén nem kevesebb mint három autóval lesz ott a rajtrácson a magyar gárda.

„Boldog vagyok, hogy bejelenthetjük versenyzőinket és indulásunkat a WTCR-ben. Mindannyian érezzük a saját életünkön, hogy ez az év teljesen más, mint az eddig megszokott előző versenyévadok. Sokat kellett várni és dolgozni azért, hogy ma ez a bejelentés megtörténhessen. Büszke vagyok a csapat minden tagjára és a támogatóinkra, akik áldozatos munkájukkal segítették, hogy ez az álom ismét valóra váljon. Köszönjük a bizalmat! A versenyzőink reményeim szerint hatalmas sikereket fognak elérni az új CUPRA León Competiciónnal, ami szintén most mutatkozik be először a világkupában”

– kommentálta a bejelentést Zengő Zoltán alapító és csapatmenedzser.

04-mikel-azcona.jpg

Komoly fegyvertény lesz a Zengő Motorsportnak, hogy felállásukat erősíti Azcona, hiszen a spanyol két évvel ezelőtt első nekifutásra nyerte meg a TCR Európa-kupát, majd tavaly a PWR Racing versenyzőjeként, futamgyőzelemmel és további négy dobogós helyezéssel hatodik lett első WTCR-idényében.

„Két hete még azt gondoltam, hogy nem fogok tudni idén a WTCR-ben indulni, de végül sikerült a Zengő Motorsporttal megegyeznünk és emiatt nagyon boldog vagyok”

– idézi Azcona szavait a közlemény. – „Még meg kell ismernem az új csapatom, de úgy gondolom, hogy együtt nagyon jó munkát fogunk végezni. Nagyon várom, hogy elkezdődjön a szezon, főleg azért, mert az új Cuprát fogom vezetni, ami sokkal jobb, mint az elődje volt. Ez az autó már teljes mértékben a WTCR-re készült.”

06-gabor-kismarty-lechner_2.jpg

Habár már évek óta kötődik a Zengő Motorsporthoz, és különféle, elsősorban endurance TCR-futamokon indult is a csapat színeiben, mégis az igazán meglepőnek Kismarty-Lechner Gábor bemutatkozása mondható. A 43 éves versenyző tapasztalatát ugyanakkor hat nemzeti bajnoki cím támasztja alá.

„Lassan 20 éve versenyzem a Zengő Motorsportnál. Óriási öröm számomra, hogy a túraautózás csúcskategóriájában mérettethetem meg magam. A csapatot nagyon jól ismerem, s a saját képességeimmel is tisztában vagyok. Belőlem biztos nem lesz WTCR-bajnok, de bízom benne, hogy tapasztalatommal segíthetek a két fiatal és nagyon tehetséges csapattársamnak, hogy ők egyszer azok lehessenek! Ez a csapat már kinevelt egy Michelisz Norbit, és biztos vagyok benne, hogy újra sikerül. Mikel, várunk szeretettel, Bence, folytassuk a megkezdett munkát!”

– mondta Kismarty-Lechner, üzenve nála jóval fiatalabb csapattársainak.

Végül a már korábban bejelentett Boldizs Bence is szólt néhány szót csapattársaihoz:

„Nagyon örülök, hogy két ilyen tapasztalt csapattársam lesz. Mikel ugyan még fiatal, de rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és bizonyította, hogy pokolian gyors. A TCR Europe-ban bajnok tudott lenni, illetve tavaly a WTCR-ben is nagyon jó szezonja volt. Úgyhogy nagyon várom már, hogy megismerhessem, és biztos vagyok benne, hogy rengeteget fogok tanulni tőle. Kismarty-Lechner Gábort karrierem kezdetén ismertem meg, viszont minden évben, bármilyen bajnokságban indultunk, mindig ellenfelek voltunk, és nagyon sok óriási csatát éltünk meg riválisként. Nagyon örülök, hogy olyan csapattársam lehet, akinek több mint 20 év tapasztalata van a motorsportban. Biztos, hogy ez aranyat ér az én pályafutásomban, és igyekszem minden tanácsot, és tudást megfogadni.”

Azzal, hogy a Zengő Motorsport várakozásokon felüli, háromautós felállását állít csatasorba, továbbá az Alfa Romeo is megerősítette, hogy visszatér a korábbi nemzetközi TCR-bajnok Jean-Karl Vernay-jel a sorozatba19 fős lesz az idei WTCR-rajtrács, négy magyarral a mezőnyben. Boldizs és Kismarty-Lechner kettősén kívül Michelisz Norbert a BRC-Hyundai koalícióval vághat neki a címvédésnek, a hondás Tassi Attila pedig a Münnich Motorsport színeiben állhat rajthoz második szezonjában. A koronavírus miatt késleltetett 2020-as idény szeptember 11-13-án, a Salzburgringen indul.

Így fest a WTCR 2020-as mezőnye:

Audi

  • Comtoyou Racing: Nathanaël Berthon, Tom Coronel, Gilles Magnus

Alfa Romeo

  • Team Mulsanne: Jean-Karl Vernay

Cupra

  • Zengő Motorsport: Mikel Azcona, Boldizs Bence, Kismarty-Lechner Gábor

Honda

  • ALL-INKL.COM Münnich Motorsport: Néstor Girolami, Esteban Guerrieri
  • ALL-INKL.DE Münnich Motorsport: Tiago Monteiro, Tassi Attila

Hyundai

  • BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse: Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
  • Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team: Luca Engstler, Nick Catsburg

Lynk&Co

  • Cyan Performance Lynk&Co: Thed Björk, Santiago Urrutia
  • Cyan Racing Lynk&Co: Yann Ehrlacher, Yvan Muller

Fotó: Nagy Gábor Tamás / Zengő Motorsport (FIA WTCR sajtóközlemény), FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3416179792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása