WTCR: Bejelentették az első nem hondás versenyzőt is

Tom Coronel bejelentésével ötre nőtt a biztos résztvevők száma a túraautó-világkupa 2020-as idényében.

02-tom-coronel_jpg.jpg

Még január első felében ismertette felállását a Honda, csütörtökön pedig a japán gyártó azt is véglegesítette – ezzel megerősítve a korábbi pletykákat –, hogy Esteban Guerrieri, Néstor Girolami, Tiago Monteiro és Tassi Attila kvartettjének minden tagja a Münnich Motorsport színeiben indul. Ám a jelenleg is érvényben lévő szabályok miatt a négy Civic két kétautós csapattal indítható, így hivatalosan az egyik páros az ALL-INKL.COM Münnich Motorsportot fogja képviselni, míg a másik az ALL-INKL.DE Münnich Motorsportot – a párosításokat a tavaly bajnokesélyes német gárda később jelenti be.

A WTCR idei éve szempontjából kardinálisabb kérdés viszont inkább az esti órákban tisztázódott, amikor is megerősítették, hogy Tom Coronel 2020-ban is a Comtoyou Racing versenyzője lesz, de – a csapat korábbi bejelentésének értelmében – a holland már nem Cuprát, hanem egy Audit fog vezetni. „Számomra nagyon fontos, ha egy csapatnál huzamosabb ideig versenyezhetek, tavaly jól összeillettünk a Comtoyou csapatával” – nyilatkozta Coronel.

A Goodyear év előtti tesztjén már vezethette is az RS 3 LMS-t, amiről a következő tapasztalatait osztotta meg: „Technikailag sok mindenben hasonlít az Audi a Cuprára, amivel tavaly versenyeztem, ennek ellenére meglepett engem az RS 3 LMS. Ugyanakkor bizonyos szempontokból különböző, ez pedig jó érzéssel tölt el.”

A 47 éves versenyző pályafutása 31. szezonjára készül, ezt jelezve az idei évben a #31-es rajtszámot használja majd, de ennél is fontosabb lesz számára, így idén teljesíti 500. versenyét – ha a WTCR-től kezdve a holland túraautó-bajnokságig mindent számításba veszünk, 484-nél tart a számláló. Tavaly nem zárt jó évet Coronel, csak a 22. lett a bajnokságban, legjobb eredménye is csupán egyetlen hatodik hely.

Coronel az ötödik versenyző a túraautó-világkupa 2020-as rajtrácsán, ami nem éppen a legjobb arány annak tudatában, hogy holnap, vagyis március 6-án lejár a (meghosszabbított) nevezési határidő.

Fotó: FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1815506460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása