F1: Egyperces néma csend a Belga Nagydíj előtt

Az egy évvel ezelőtt elhunyt Anthoine Hubert emléke előtt a Formula–1 és a Formula–2 mezőnye is egy perc csenddel tiszteleg a Belga Nagydíj hétvégéjén.

large-2019_belgian_grand_prix.jpg

Anthoine Hubert tragédiája árnyékolta be a tavalyi Formula–1-es Belga Nagydíjat, a Renault francia ifjonca ugyanis életét vesztette az F2-es főversenyen történt tömegbalesetben, melynek vizsgálati anyagát közel fél évvel később hozták nyilvánosságra. A történtek után egy évvel, a hétvégén ismét Spa-Francorchamps-ba látogat a száguldó cirkusz a betétsorozatokkal együtt, s mint arra már több F1-es pilóta is utalt, mindenki Hubert-re gondol majd a hétvégén.

Az fiaformula2.com-on megjelent közlemény szerint a szombati főverseny előtt a Formula–2 mezőnye, a vasárnapi Belga Nagydíj előtt pedig az F1 is egyperces néma csenddel tiszteleg Anthoine Hubert emléke előtt. A megemlékezés keretében, az együttérzés jegyében az F1-es, az F2-es, valamint a Formula–3-as autókon, illetve a kommunikációban is megjelenik majd az AH monogramot, a 19-es rajtszámot és a sisakján megtalálható csillagot magába foglaló logó.

A tragikusan fiatalon, 22 évesen elhunyt francia rajtszámát még januárban visszavonultatta a Nemzetközi Automobil Szövetség, így a 19-est többé nem fogják használni az F2-ben. Díjat is neveztek el Hubert-ről, ami az aktuális év legjobb újoncának jár: ezt tavaly Guanyu Zhou kapta meg, míg idén a szezon felénél a Ferrari-akadémista Robert Shwartzman áll a legjobban az elsőévesek közül. Az orosz az összetettben a második helyen áll, de korábban listavezető is volt.

1017566256-lat-20190623-_r3i3544_1.jpg

Biztonsági szempontból sem marad nyomtalan Hubert halálos balesete. A változtatásról képeket is közlő RaceFans arról ír, hogy a baleset helyszínén, a Raidillon kijáratánál teljes hosszában négysorosra bővítették az eddig szakaszosan kétsorosra vékonyodó gumifalat, ezzel az érintett szakaszokon kétszeresére növelve az energiaelnyelő szerkezet vastagságát.

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (Alfa Romeo Racing Media), Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6316178600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása