F2: Díjat neveztek el Anthoine Hubert-ről

Nemes gesztust tett a Forma-2 főnöke: mostantól már az év legjobb újoncát az augusztus végén tragikus körülmények között elhunyt francia versenyzőről elnevezett díjjal jutalmazzák.

1017566253-lat-20190623-_r3i3542.jpg

Fekete évet zárt 2019-ben a Forma-2-es bajnokság, a spái főversenyen történt balesetben ugyanis életét vesztette Anthoine Hubert. Az Arden versenyzője – GP3-as bajnoki diadalát követően – első szezonját futotta a Forma-1 előszobájában: két futamot is nyert az év folyamán, és végül annak ellenére tizedik lett az összetettben, hogy az utolsó két hétvégén nem indulhatott.

Hubert emléke előtt tisztelegve a széria saját díjat nevezett el róla: az idei szezontól fogva az adott szezon legjobb újonc versenyzőjét Anthoine Hubert-díjban részesítik. Az első ilyen kitüntetést a francia testvére, Victhor adta át a másik Renault-juniornak, Guanyu Zhou-nak, aki hetedik lett a pontösszesítésben.

_r3i3566.jpg

„Anthoine mindig is a családunk tagja lesz. 2016-ban érkezett meg a paddockunkba, a GP3 utószezoni tesztjén, majd sikeresen lehúzott a kategóriában két évet. Ő az utolsó, egyben egy igazán értékes GP3-as bajnokunk” – fogalmazott Bruno Michel, a Forma-2 vezérigazgatója. – „Valahogyan tisztelegni akartunk előtt, és gondoskodni arról, hogy a következő években mindenki kedves emlékeket őrizzen róla. Így döntöttük el, hogy Anthoine-ról nevezzük el azt a díjat, amit ezek után a szezon legjobb újoncának ítélünk oda. Meggyőződésem, hogy ezért a címért maga Anthoine is versenyben lett volna az év végéig.”

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy az Év Újoncának átvehetem az Anthoine Hubert-díjat. Nagyszerű emlék lesz ez számomra az idei évről, ami összességében remek volt; sok mindent elértünk, amire nem is számítottunk. Nyilvánvalóan voltak hullámhegyek és -völgyek is, de hálás vagyok a lehetőségért az UNI-Virtuosinak a kemény munkáért, akárcsak a Renault-nak, amiért segítettek jobb versenyzővé válni” – nyilatkozta Zhou.

„Bárcsak itt lenne velünk Anthoine is!” – tette hozzá. – „Próbálom büszkévé tenni őt, és erre fogok törekedni pályafutásom hátralevő részében is.”

_r3i3466.jpg

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9515349744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása