F1: Hubert tragédiája után nehéz szívvel térnek vissza Leclerc-ék Spába

Anthoine Hubert 12 hónappal ezelőtti halálesete miatt több versenyzőnek is nehézséget jelent majd visszatérni a Belga Nagydíj helyszínére – még a futamgyőztes Charles Leclerc-nek is.

1900012_bel.jpg

Egy évvel ezelőtt Anthoine Hubert tragikus halálesete árnyékolta be a Formula–1-es Belga Nagydíjat, a Formula–2-esek szombati főversenyén történt halálos balesetet mintegy fél évig vizsgálta az FIA. Charles Leclerc ugyanezen a hétvégén szerezte F1-es pályafutása első győzelmét, a Ferrari monacóija pilótatársa halála miatt mégis nehezen tér vissza Spa-Francorchamps-ba. „Különleges helyet foglal el a szívemben a Spa-Francorchamps-i pálya. Amíg itt szereztem az első győzelmemet, tavaly ugyancsak itt veszítettük el Anthoine barátunkat. Nehéz lesz visszatérni erre a pályára, mert egész hétvégén rá fogok gondolni” – nyilatkozta Leclerc a Ferrari versenyelőzetesében.

si202008160197_news.jpg

Anthoine Hubert Pierre Gasly gyerekkori barátja volt. | Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Hubert tragédiája az Alpha Tauri versenyzőjét, Pierre Gaslyt is megrendítette, szerinte semmi kétség afelől, hogy a hétvégén arra is áldoznak majd időt, hogy megemlékezzenek az ígéretes, néhai Renault-akadémistáról. „Szomorú pillanat is lesz, hogy idén visszatérünk Belgiumba, mert Anthoine Spában vesztette el életét az F2-es versenyen történt horrorisztikus balesetben” – idézi a franciát a Motorsport.com. „7 éves korom óta ismertem ott, amikor mindketten gokartoztunk, ugyanabba a versenyzőiskolába jártunk. 13 és 19 éves korom között, hat éven át ugyanabban az apartmanban laktunk, de úgy gondolom, hogy a paddockban mindenki időt szakít majd arra, hogy rá gondoljon.”

large-2019_belgian_grand_prix.jpg

Tavaly a Belga Nagydíj rajtja előtt egyperces némacsenddel emlékeztek meg Anthoine Hubert-ről. | Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

A McLaren versenyzői is elismerték, ők sem fognak elfeledkezni a tavalyi tragédiáról, ahogyan Hubert haláláról sem. „Amint visszatérünk idén Spába, időt szakítunk rá, hogy megemlékezzük Anthoine-ról, aki szomorú módon eltávozott az élők sorából tavaly. Ígéretes, fiatal tehetség volt, akit túlságosan hamar ragadott el tőlünk a sors. Bárhol, ahol versenyzünk, emlékezni fogunk rá, de ez Spában különösen igaz” – fogalmazott Carlos Sainz, de hasonló gondolatokkal vezette fel a szezon hetedik versenyhétvégéjét Lando Norris is. „A teljes versenyzői társadalmat sokkolta és elkeserítette az, ami történt. Mindig is a gondolatainkban lesz” – mondta a brit pilóta.

Nyitókép: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8716178008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása