F1: Pérez kiakadt, szerinte baromságokat talált ki a sajtó

A Racing Point pilótája állítja, ő minden előírást betartott, mégis vele esett meg a szerencsétlenség, hogy megfertőződött a koronavírussal. Pérezt mégis sokkal inkább paprikázta fel az, amit a sajtó művelt a betegsége és annak (vélt vagy valós) körülményei kapcsán.

gp2006_100125_69i2222-large.jpg

Két hét karantén után, a hétvégi Spanyol Nagydíjon visszatér Sergio Pérez, miután a mexikói igazoltan legyűrte a koronavírust. A Racing Point versenyzőjénél a Brit Nagydíj előtt mutatták ki a vírusfertőzést, majd emiatt a 70. Évforduló Nagydíjat is ki kellett hagynia. Pérez a Magyar Nagydíj utáni két hétben kapta el a COVID-19-et, de állítása szerint a sajtó túlspilázta a történetet: a mexikói, majd az angolszász orgánumok számoltak be róla, hogy a hungaroringi hétvége után a mexikói hazájába utazott, hogy meglátogassa a kórházból kiengedett édesanyját, majd Olaszországban nyaralt családjával. Felmerült a gyanú, hogy a kiruccanás folyamán Pérez óvatlan volt, egyes beszámolók állítása szerint ugyanis támogatóival is találkozott, valamint rajongóival fényképezkedett.

„Nagyon amatőrnek találom az ilyen dolgokat, teljes hazugság” – reagált a spekulációkra a barcelonai sajtónapon Pérez, az F1.com-nak adott interjúját a Motorsport Week szemlézte. – „Két napra Mexikóba látogattam, hogy lássam az édesanyámat, de végig elővigyázatos voltam, minden óvintézkedést betartottam. Mialatt karanténban voltam, mindent láttam, köztük rengeteg baromságot is, miszerint más emberekkel szelfiztem, de az édesanyám körüli helyzetet is felfújták. Óriási tiszteletlenség!”

116-large.jpg

„Itt, a Formula–1-ben egyesek azt gondolják, védettek vagyunk a vírussal szemben, de szó sincs erről. Mindannyian érzékenyek vagyunk rá. Semmit sem csináltam másként, mint bárki más a paddockban, de csak velem történt meg ez. Ebből a szempontból szerencsétlen voltam. Egy másik csapatnál dolgozó barátom felhívott, miközben a karanténomat töltöttem, hogy elmesélje, az ő tesztje is pozitív lett. Bárkivel megtörténhet ez” – utalt arra, hogy senki sem védett a koronavírussal szemben, még a paddockban dolgozók sem, hiába van érvényben szigorú egészségügyi és biztonsági protokoll. – „Aminek viszont nem szabadna előfordulnia, hogy ha mondjuk valakiről holnap bebizonyosodik, hogy fertőzött, akkor különböző sztorikat generálnak a helyzet körül, ahelyett, hogy az egészségükért aggódnának.”

„Múlt csütörtökön teszteltem Silverstone-ban. Először negatív lett, majd pozitív, majd negatív, aztán megint pozitív. Minden nap eléggé nehéz volt, de most sikerült végre a negatív teszt. Az Egyesült Királyságban letöltöttem a karanténomat, így szabadon távozhattam, de a Formula–1-es szabályok miatt mindenképp kellett a negatív minta” – tért ki arra, mennyire körülményes volt a visszatérése.

Mi lesz Pérezzel a jövőben?

Miközben Péreznek az előző két versenyt ki kellett hagynia (korábbi csapattársa, Nico Hülkenberg helyettesítette), egyre hangosabbak lettek a pletykák, melyek szerint jövőre Sebastian Vettel válthatja őt az akkor már gyári Aston Martinként futó gárdánál – sőt, egyes sajtóértesülések szerint a Ferraritól távozó négyszeres világbajnok érkezésének bejelentésére már sor is került volna, csak beleszólt a tervekbe Pérez betegsége.

„Ami a Sebastiannal kapcsolatos pletykákat illeti, sok mindent nem tudok kezdeni velük. A csapattól azt hallottam, hogy mindnyájan közösen akarjuk folytatni. Szerintem csak idő kérdése, és eltűnnek ezek a pletykák” – kommentálta a Motorsport.com kérdésére a jövőjét firtató spekulációkat, majd azt is megerősítette, hogy nem tárgyalt másik csapattal 2021-es ülés kapcsán.

gp2003_085023_69i4724-large.jpg

„Elég biztosnak tűnik a helyem a csapatnál, legalábbis ez az érzésem. Teljes gőzerővel ezen a csomagunk dolgozunk, és együtt akarjuk folytatni” – tette hozzá.

Noha Pérez biztos a jövőjében, az elmúlt hetekben Vettel nyíltan is jó kapcsolatot ápol(t) a Racing Point felsővezetésével: a tulajdonos Lawrence Stroll-lal könyökpacsizott, a Brit Nagydíjat követően pedig a csapatfőnök Otmar Szafnauer Ferrarijában ülve hagyta el a silverstone-i pályát. „Otmar egy nagyon büszke Ferrari-tulajdonos! Mit csináljak vele? Úgy gondolom, mindenki azt csinál, amit akar, főleg a versenyzésen túl. A Lawrence-szel történt könyöközésről sincs mit mondanom” – tagadta a látottak jelentőségét a mexikói.

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5016139304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása