F1: Élre tört a Mercedes, újabb probléma a Ferrarinál
Formula–1 2020: Brit Nagydíj – 3. szabadedzés

Valtteri Bottas vezetésével a Fekete Nyilak elsőségével zárult a Brit Nagydíj utolsó szabadedzése, ezzel jelezve, hogy továbbra is fennáll a Mercedes-hegemónia. Ellenben Sebastian Vettel esetében nagyon nem akar összeállni a silverstone-i hétvége.

m236911.jpg

További részletek később!

Ugyan a pénteki napon egyik szabadedzést sem a Mercedes zárta az élen, a Brit Nagydíj utolsó gyakorlásán kimutatta a foga fehérjét a konstruktőri tabellán immár utcahosszal vezető gárda, mire képes, habár a leggyorsabb köröktől így is elmaradtak minden bizonnyal. Mindenesetre Valtteri Bottas autózta a leggyorsabb kört a kvalifikáció előtt, 1:25.873-as körével bő egy tizeddel előzte Lewis Hamiltont, de még Max Verstappen sem maradt el sokkal, kereken három tizeddel volt lassabb.

Az utolsó percekbe megérkezve, időmérő-szimulációk során Lance Stroll „hozta a kötelezőt”, így negyedik lett a Racing Pointtal, de  Nico Hülkenberg is a legjobb tíz között zárt, kilencedik lett a visszatérő, a koronavírus-fertőzött Sergio Pérez helyére beugró német. A Rózsaszín Párducok között a megtáltosodás jeleit mutató McLarenekkel Carlos Sainz Jr. és Lando Norris fogták közre Charles Leclerc-t, míg hármójuk mögött Daniel Ricciardo végzett. A Renault az éjszaka folyamán a komplett karosszériát kicserélte az ausztrál autóján, mivel felfedeztek rajta egy hajszálrepedést, így a kötelező pihenőidő alól is felmentést kértek (erre évente kétszer van lehetőség). A mezőny kellős közepén az Alpha Tauri párosa zárt, Pierre Gaslyval és az öthelyes rajtbüntetéssel sújtott Danyiil Kvjattal.

Annak ellenére, hogy Verstappen harmadik, Leclerc pedig hatodik lett, nem dőlhet hátra sem a Red Bull, sem a Ferrari. Alexander Albon autójában – amit a csapat újraépített a thai-brit pilóta pénteki balesete után – ugyanis elektronikai hiba merült fel, ami miatt az edzés nagyját a garázsban töltötte, míg a négyszeres világbajnok újra pedálproblémát jelentett, noha a tegnapi nap folyamán kicserélték a komplett szettet. Ők ketten csak a 13-14. helyen fejezték be a 60 perces tréninget.

Továbbra is a Haas, a Williams és az Alfa Romeo hármasa tanyázik a mezőny hátsó harmadában, noha a tegnapi, melegebb körülmények között úgy tűnt, egész jól muzsikál a hinwiliek autója. Ezzel szemben szombatra ismét visszaesett az Alfa Romeo teljesítménye, ráadásul Kimi Räikkönent saját csapattársa bosszantotta fel, mivel Antonio Giovinazzi a gyorskörén.

A Brit Nagydíj időmérő edzése magyar idő szerint 15 órakor kezdődik, az eseményeket az M4 Sporton követhetjük élőben.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5916098990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása