F1: Máris megvan az első rajtbüntetés Silverstone-ban

Elég hamar eldőlt, hogy módosul a Brit Nagydíj rajtrácsa, ennek elszenvedő alanya pedig az Alpha Tauri-s Danyiil Kvjat lesz.

ap-24t2tkxns2111_news.jpg

Csőstül zúdultak a problémák az Alpha Taurira még az előző hétvégén, a Hungaroringen, aminek eredményeként Pierre Gaslynak már az időmérő edzésen gondjai voltak, míg a versenyen a sebességváltó mondott csődöt. Kiesésének „köszönhetően” büntetés nélkül cserélhették ki a váltót a francia autójában, ám Danyiil Kvjat esetében ez már öt rajthelyes hátrasorolást vont maga után a vasárnapi versenyre, miután 12.-ként ért célba a Magyar Nagydíjon.

Természetesen a silverstone-i gyakorlásokon, mint az ilyenkor szokás, „pénteki váltóval” köröztek az Alpha Tauri versenyzői, akik közül Gasly zárt jobban, a második edzésen ugyanis nyolcadik lett, eközben Kvjat lágy gumi etapjába bekavart a Red Bull-os Alexander Albon miatti piros zászlós fázis, így kénytelen volt beérni a 15. hellyel – az orosz ennek ellenére elégedetten nyugtázta a pénteki napot.

ap-24t2jcqw11w11_news.jpg

„Nagyon jó, produktív napot zártunk. Az egyedüli balszerencsés dolog a piros zászló volt, mert épp akkor voltak friss gumik az autómon, emiatt viszont félbe kellett szakítanunk a kört, utána meg már csak használt abroncsokkal tudtam újra pályára gördülni” – idézi a Motorsport.com Kvjat gondolatait. – „Ugyanakkor sok mindent sikerült megtanulni a nap folyamán, összességében elégedett voltam az egyensúllyal. A szombati napra még néhány dolgot el kell rendeznünk, mert elég szoros lesz, mint mindig.”

„Egészen biztos, hogy változni fognak a körülmények, úgyhogy ébernek kell maradnunk, és megértenünk, hogy milyen változások várhatóak. Ebből a szempontból nagyon fontos lesz számunkra a harmadik szabadedzés” – tette hozzá az idei év során eddig mindössze egyetlen tizedik helyet gyűjtő orosz.

ap-24t2ctr591w11_news.jpg

„Produktív napon vagyunk túl, sok mindent csináltunk” – értékelt optimistán Gasly. „Az egyensúly még továbbra sem olyan, mint amilyennek szeretném, de teljesítmény szempontjából úgy tűnik, jól állunk. Szombaton és vasárnap azonban mások lesznek a körülmények.”

„Azt gondolom, már most, a két edzés alatt több kört tettem meg, mint a Hungaroringen az egész hétvége során. Újra jó érzés volt vezetni, de még van mit dolgozni az autón, hogy az ott legyen, ahol lenni kell” – utalt az előző hétvége megpróbáltatásaira a szezonnyitón szerzett hetedik helyével a bajnoki tabella 12. pozíciójában álló francia.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4216098614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása