F1: Strollé a második edzés, Albon összetörte a Red Bullt
Formula–1 2020: Brit Nagydíj – 2. szabadedzés

Meglepő végeredménnyel zárult a Brit Nagydíj második edzése, ugyanis a Racing Point-os Lance Stroll vette át a vezetést, mögötte pedig az autóját félidőnél összetörő Alexander Albon végzett.

gp2004_115832a09i1864-large_1.jpg

Azok után, hogy péntek délelőtt Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak, ezúttal Lance Stroll és a hazai pályáján versenyző Racing Point szállította a leggyorsabb köridőt, ugyanakkor az igazán gyors körök elmaradtak, hiszen a kanadai csak másfél tizeddel, 1:27.274-re tudta megjavítani a holland FP1-es csúcsát. Tőle mindössze kilenc századdal maradt el a második helyen záró Alexander Albon, ennek ellenére a Red Bull-osnak fájhat a feje, félidőnél ugyanis megtörte az autóját, miután a Stowe-kanyar csúcspontján elvesztette az irányítást felette – ezzel, csakúgy, mint az első edzésen, mintegy tíz percre előkerültek a piros zászlók.

Valtteri Bottasszal és Lewis Hamiltonnal a harmadik, illetve az ötödik idő autózták a Mercedesek, szendvicsbe fogva Charles Leclerc-t, aki a 4-es kanyarban fogott meg Ferrarijával, míg Sebastian Vettel munkáját újra megbízhatósági problémák hátráltatták a délelőtti intercooler-meghibásodást követően, s miután gyorskörébe belehibázott, csak a 18. idő szerepel a neve mellett, de Verstappen is csupán tizennegyedikként végzett, miután egyetlen próbálkozása során a haasos Romain Grosjean feltartotta őt. Hamilton mögött Carlos Sainz Jr. (McLaren), a Sergio Pérezt helyettesítő Nico Hülkenberg (Racing Point), Pierre Gasly (Alpha Tauri), Daniel Ricciardo (Renault) és Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) tette teljessé az első tíz helyezett sorrendjét.

A végén még Nicholas Latifi is bemutatott egy kicsúszást, de miután már a kockás zászló megjelenése után történt, érdemben nem befolyásolta az edzés alakulását, a kanadai is egydarabban visszavitte csapatának a Williams-Mercedest. Szombaton déltől rendezik a harmadik edzést Silverstone-ban, amit 15 órától a kvalifikáció követ, az eseményeket pedig az M4 Sporton követhetjük élőben.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr616097732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása