WTCR: Meglepő pilótával egészült ki a Lynk&Co négyese

Több hétnyi várakozást követően a Cyan Racing bejelentette, hogy Santiago Urrutia lesz a háromszoros világbajnok Andy Priaulx utódja, egyúttal Thed Björk csapattársa 2020-ban.

03-santiago-urrutia.jpg

Nagyjából másfél hónappal ezelőtt jelentették be, hogy Andy Priaulx idén nem tér vissza a túraautó-világkupába, így a háromszoros világbajnok helyére új versenyzőt keresnek. A Cyan Racing minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy húzza a népet, kedden reggel azonban felkerült az i-re a pont, és közölték, hogy Santiago Urrutia lesz Thed Björk csapattársa, egyúttal a brit klasszis utódja, így ők ketten képviselik majd a Cyan Performance Lynk&Co színeit a szeptember közepén rajtoló idényben.

„Rendkívül örülök annak, hogy csatlakozhatok a Cyan Racinghez, nekem és a hazámnak ez egy érzelmes pillanat. Fiatal korom lévén nyilvánvaló, hogy szeretnék sok-sok évekig a Cyan Racing tagja lenni. Igazán hálás vagyok a lehetőségért és a bizalomért, mindent bele fogok adni annak érdekében, hogy megfeleljek az elvárásoknak” – nyilatkozta a 23 éves pilóta, aki az újoncbajnokságban is részt vesz. – „Nem lesz könnyű, de ez az, amiért imádom a versenyzést. Nagyon sokat készültem a szimulátorban, és néhány, a versenynaptárban is szereplő pályán tervezünk majd tesztelni, így magabiztosnak érzem magam a szezon előtt.”

00-santiago-urrutia.jpg

Urrutia tavaly harmadik lett a TCR Európa-kupában, a koronavírus kirobbanása előtti békeidőkben pedig még úgy volt, hogy újra célba veszi az IndyCart, ezért visszatér az Indy Lights-sorozatba, csakhogy a tengerentúli utánpótlássorozat 2020-as idényét lefújták a járvány miatt. Mint kiderült, vele együtt négyen voltak esélyesek a Cyan Racing negyedik székére, akikkel a csapat az elmúlt hetekben az anderstorpi pályán, Svédországban tesztelt. „Úgy döntöttünk, hogy Santiagót választjuk, mert a teszten megmutatta, komoly potenciállal rendelkezik. Jól kijött a csapattal, ráadásul nagyon gyors is volt” – indokolta a döntést Fredrik Wahlén, a csapat ügyvezető igazgatója.

„Örömünkre szolgál, hogy velünk tart Santiago, így kulcsjátékosként üdvözöljük őt a 2020-as bajnoki címért folytatott harcunkban” – tette hozzá Christian Dahl, a Cyan Racing alapító-vezérigazgatója.

Urrutia érkezésével így fest a WTCR 2020-as mezőnye:

Audi

  • Comtoyou Racing: Nathanaël Berthon, Tom Coronel, Gilles Magnus

Cupra

  • Zengő Motorsport: Boldizs Bence, ???

Honda

  • ALL-INKL.COM Münnich Motorsport: Néstor Girolami, Esteban Guerrieri
  • ALL-INKL.DE Münnich Motorsport: Tiago Monteiro, Tassi Attila

Hyundai

  • BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse: Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
  • Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team: Luca Engstler, Nick Catsburg

Lynk&Co

  • Cyan Performance Lynk&Co: Thed Björk, Santiago Urrutia
  • Cyan Racing Lynk&Co: Yann Ehrlacher, Yvan Muller

Fotó: FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6016080604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása