F1-es helyszínen debütál új sorozatában Tóth László

A karanténintézkedések enyhülésével a Formula Renault Európa-kupa 2020-as idénye is elrajtolhat, a rajtrácson pedig akad magyar érdekeltség is, az autósport-olimpián már indult Tóth Lászlóval.

lt_monza_3.jpg

Mint arról már hónapokkal ezelőtt beszámoltunk, Tóth László személyében magyar induló is lesz a Formula Renault Európa-kupa 30. idényében – a 20 éves versenyző a BhaiTech Racing színeiben áll rajthoz, az Európa-kupában már egy évet lehúzott Lorenzo Colombo, valamint a szintén olasz Nicola Marinangeli csapattársaként.

lt_monza_2.jpg

Csakhogy időközben a koronavírus-járvány ennek a sorozatnak a versenynaptárát is jelentősen átvariálta, ennek eredményeként Tóth csak ezen a hétvégén ejtheti meg debütálását, a helyszín pedig Monza lesz. Később Imolába, Spa-Francorchamps-ba, Hockenheimbe, Zandvoortba és Barcelonában is ellátogat többek között a mezőny a tíz – egyenként két-két versenyt magába tömörítő – fordulóból álló menetrend keretében.

Tóth már két héttel ezelőtt külföldre utazott, ahol mentális és fizikai felkészülésen vett részt, majd a BhaiTech Racing olaszországi központjába, onnan pedig – immár a csapattal együtt – a monzai pályára utazott. A Formula Renault Európa-kupa előszezoni tesztjét már meg is rendezték hétfőn és kedden, a négy etap folyamán a magyar pilóta legjobb eredménye egy 10. helyezés lett, egyébként rendre a 18 főből álló mezőny utolsó negyedében végzett.

„A cél elsősorban az volt, hogy annyit menjünk, amennyit csak lehet, és többféle beállítást próbáljunk ki, valamint a hosszú szünet után visszaszokjak az autóba” – mondta a teszteket követően Tóth, aki az olasz Formula–4-es bajnokságból lép fel az Európa-kupába, idáig a novemberben rendezett FIA Motorsport Games-en szerepelt a legjobban, egy negyedik és egy hetedik helyet szerezve.

lt_monza_1.jpg

Ami az ellenfeleket illeti, erős mezőnyben kell majd helytállni Tóthnak, vele együtt ugyanis mindössze hét versenyző újonc a 18 fős mezőnyben. Ott lesz a rajtrácson többek között a spanyol F4 tavalyi bajnoka, az argentin Franco Colapinto, valamint a Renault-akadémia tagjai közül Victor Martins, Caio Collet, valamint a regnáló francia F4-es bajnok, Hadrien David.

Jó hír, hogy a Renault Sport YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán is élőben követhetjük majd az eseményeket, melyek során az 51-es autóra lesz érdemes figyelni. Már csütörtökön kezdetét veszi a monzai nyitóhétvége programja, aznap este, majd péntek délelőtt is időmérő edzés vár a mezőnyre, amit pénteken és szombaton egy-egy, 30 percből és a ráadáskörből álló verseny követ.

Nemrégiben elindult Tóth László honlapja, Facebook-, illetve Instagram-oldala is. Ezeken a felületeken a tervek szerint személyes hangvételű élménybeszámolókat ír majd a 2000-es, telki születésű versenyző, továbbá az autóversenyzői életébe is betekinthetünk.

Fotó: Tóth László Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6515989762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása