Magyar induló is lesz a Formula Renault Európa-kupa 30. idényében

A novemberi FIA Motorsport Games magyar különítményének legeredményesebb tagja ismertette 2020-as terveit.

dscf7287.jpg

Az elmúlt években alaposan megkopott a magyar felhozatal a formulaautózás, pláne nemzetközi szinten. Pillanatnyilag az F1-hez legközelebb Tóth László áll, aki az elmúlt évek folyamán az olasz, a német, valamint a spanyol Formula–4-ben indult. A 19 éves magyar versenyző eddigi legjobb eredménye mégis a tavaly novemberben, az FIA által megrendezett autósport-olimpiához fűződik, aminek F4-es kategóriáját a 7. helyen zárta.

Csütörtökön bejelentették, hogy Tóth idén a Formula Renault Európa-kupában folytatja pályafutását, mégpedig az olasz BhaiTech Racing színeiben – szerződtetésével ő lesz az egyetlen magyar a mezőnyben. Pályafutását nem mellesleg az FIA-elnök Jean Todt fia, Nicholas Todt egyengeti, aki az utóbbi években többek között olyan versenyzők ügyes-bajos dolgait intézte, mint például Charles Leclerc, Felipe Massa vagy éppen Jules Bianchi.

„Az Európa-kupa az egyik legjobb utánpótlásszéria, ahol folytathatom a tanulást és fejleszthetem képességeimet. Tudom, az F4 után ez egy elég nagy lépés lesz, de úgy érzem, készen állok a kihívásra. 2019 végén többször is teszteltem a csapattal, és az autóban és az azon kívül egyaránt jól éreztem magam. Alig várom, hogy megkezdjem a munkát a mérnökömmel és a szerelőkkel” – idézi a közlemény Tóth szavait.

4d43159d-82ac-4d99-bfb9-b7497b108fde.jpg

Tóth László és a BhaiTech Racing csapatfőnöke, Nicolò Gaglian. (Fotó: BhaiTech Racing)

Jubileumi, 30. szezonjában összesen tíz helyszínre látogat el a Formula Renault Európa-kupa, többek között Monacóba, ahol a Formula–1 betétsorozataként lesz jelen, szeptember 26-27-én pedig a Hungaroring látja vendégül a bajnokságot. Az idény április 18-19-én, az olaszországi Monzában rajtol.

Nagy örömmel fogadta a bejelentés hírét a Magyar Nemzeti Automobil Szövetség (MNASZ) elnöke, Oláh Gyárfás is: „Laci számára ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a továbbiakban is felhívja magára a figyelmet a munkabírásával, szorgalmával és remélhetőleg a jó eredményeivel, amelyeknek köszönhetően feljebb léphet majd a formulaautózás világszinten szűk mezőnyében” – mondta az MTI-nek.

„A szurkolók szempontjából pedig szintén nagyon jó hír, hogy az áprilisi túraautó-világkupa és kamion Európa-bajnoki közös hétvége után lesz még az idén olyan hazai versenyző, akinek a Hungaroringen is lehet majd élőben drukkolni” – jegyezte meg.

Nyitókép: FIA Motorsport Games Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2915483458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása