F1: Ocon örülne, ha Alonso lenne a csapattársa

A Renault újdonsült francia versenyzője örömmel fogadná, ha 2021-ben a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval dolgozhatna együtt.

7317-bb6b-cd34-45358ef71c7c_89c4f304744c99346e01bf96c976437e4976f7e6.jpg

Miután májusban eldőlt, hogy Daniel Ricciardo átveszi a McLarennél a Ferrarihoz, Sebastian Vettel helyére igazoló Carlos Sainz helyét, megüresedett egy hely a Renault-nál 2021-re – ám az enstone-iak leszögezték, nem fogják elkapkodni a pilótakérdést. Mindenesetre több név is felmerült Ricciardo lehetséges utódjaként, köztük Fernando Alonsóé, Valtteri Bottasé vagy éppen Vettelé.

A spielbergi – maszkos – médianapon amellett, hogy Vettel előadta a saját verzióját a ferraris szakítás hátteréről, Esteban Ocon arról beszélt, annak örülne a legjobban, ha Alonsót választaná a Renault, aki korábban két világbajnoki címet is nyert a francia gyártónak.

„A személyes preferenciám nincs befolyással arra, mit fog csinálni a csapat” – szögezte le a másfél év kihagyás után az F1-be visszatérő francia a Motorsport.com által idézett interjúban, akinek választásával egyébként a dobbantó Ricciardo is egyetértett. – „Ugyanakkor remek kapcsolatom van Fernandóval. Idáig egyetlen versenyzővel cseréltem sisakot, és az ő volt. Anno azok a csaták szeretették meg a sportot, amiket ő vívott Michaellel [Schumacherrel – szerk.]. Nem tudom, hogy tényleg jön-e hozzánk, de ha így lenne, annak nagyon tudnék örülni.”

Természetesen nem ennyire fekete-fehér a helyzet a Renault-nál, nemhogy az nem biztos, hogy nagy nevet igazolnak-e, hanem még az is kérdéses, hogy egyáltalán nem-e egy újonc lesz Ocon csapattársa. Utóbbi forgatókönyv esetén jelentősen megnőhetnek a tartalékpilóta Guanyu Zhou, valamint a kínaihoz hasonlóan idén a Formula–2-ben versenyző Christian Lundgaard esélyei a bemutatkozásra.

Fotó: Renault F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6815979420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása