F1: A Williams kibukott azon, amire a Mercedes készül

Sajtóértesülések szerint a Mercedes épp azzal a ROKiT-tal tervez szövetségre lépni, mellyel alig néhány hete bontott szerződést motorpartnere, a Williams. A grove-iakat lesújtotta a fejlemény.

m228790.jpg

Meglepő bejelentés várható a Formula–1-es szponzoráció világában, a RaceFans ugyanis arról tudósít, hogy a Mercedes napokon belül bejelentheti új támogatójaként a ROKiT-ot, amellyel néhány héttel ezelőtt szakított a Williams. A csapatuk eladását fontolgató grove-iak volt névadó támogatójának logói már a jövő heti szezonnyitó Osztrák Nagydíjon felbukkanhatnak a világbajnoki gárda autóin.

„Sokkol minket, hogy egy olyan csapat, amellyel hosszú ideje állunk együttműködésben, leszerződik a ROKiT-tal, holott pontosan tudják, mi történt” – utalt arra egy meg nem nevezett williamses forrás a szakportálnak megdöbbenten nyilatkozva, hogy a telekommunikációs vállalat állítólag még a Williamsnek is tartozik nagyjából 10 millió fonttal. A Mercedes 2014 óta szállít motorokat a Sir Frank Williams nevével fémjelzett alakulatnak, ezen megállapodás jelen állás szerint 2025-ig tart.

barcelona-t01-thursday1.jpg

Úgy tudni, a ROKiT a Racing Pointtal, a Haasszal és a Ferrarival is folytatott tárgyalásokat, mielőtt megállapodtak volna a Mercedesszel. A címvédő konstruktőr nem kívánta kommentálni az értesüléseket a szakportál megkeresésére, mindössze annyit árult el a csapat szóvivője, hogy az utóbbi időben számos vállalattal tárgyaltak lehetséges partneri együttműködésről, ám a részletek bizalmasak.

Érdekesség, hogy a ROKiT szponzorálja a Formula–E-ben versenyző Venturit is, melyet a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff felesége, a korábbi DTM-versenyző és F1-es tesztpilóta Susie Wolff irányít.

Fotó: Mercedes Media Database, Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1215913340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása