F1: Megvan, melyik csapat léphet először pályára 2020-as autójával

Kiderült, a kényszerleállás után a Racing Point használhatja először idei versenygépét.

_1st0792-large.jpg

A Mercedes és a Ferrari után várhatóan újabb csapat melegít a pályán a 2020-as F1-es szezon késleltetett kezdetére. Viszont amíg a két említett topcsapat egy korábbi konstrukcióját használja, a Racing Point jövő hét szerdán a 2020-as versenygépével, annak volánjánál pedig Lance Stroll-lal fog tesztelni – írja több nemzetközi médium, köztük a The Race, de még a formula1.com-on is beszámoltak a hírről.

A leendő gyári Aston Martin-csapatnál a második napot használják majd fel erre a célra, a helyszín pedig Silverstone lesz – ám nem a nagydíjhétvégéken használt verzió, hanem a Silverstone National Circuit. Ez a változat 2,6 kilométer hosszú, a régi, a Copse-kanyar előtti célegyenesből, a Maggottsból, a Wellington-egyenesből, valamint a Brookland, Luffield és Woodcote kanyarokból áll.

Minden csapatnak két forgatási nap áll a rendelkezésére minden évben, amit főként szezon előtt szoktak felhasználni, hogy a promóciós anyagok forgatása mellett minél hamarabb ki lehessen aknázni a modell esetleges gyermekbetegségeit – ezúttal a visszarázódásé, valamint a koronavírus-járvány ellen hozott védekezési protokoll elsajátításáé lesz a főszerep. Egy ilyen nap során maximum 100 kilométer tehető meg, kötelező a Pirelli demóabroncsait használni.

A Mercedes a héten meg is ejtette kétnapos tesztjét a 2018-as bajnoki autóval, kedden Valtteri Bottas, szerdán Lewis Hamilton vezette a W09-et, míg a Ferrari a hónap későbbi szakaszára, feltehetően saját, fioranói tesztpályáján tervez sort keríteni erre.

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2115804114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása