F1: Privát tesztre készül a Ferrari is

Sajtóértesülések szerint a Mercedeshez hasonlóan a Ferrari sem várja meg a szezonkezdetet a pályára való visszatéréssel.

190044-ita.jpg

Szigorú óvintézkedések mellett, július elején rendezik a Formula–1 szezonnyitó hétvégéjét a Red Bull Ringen, a koronavírus-járvány miatt viszont az elmúlt több mint fél évben nem ültek éles körülmények között autóba a versenyzők. Sokakat aggodalommal tölt el, hogy ez káoszhoz vezethet az első versenyeken, ezt megelőzvén többen is privát teszten igyekeznek újra felvenni a ritmust.

null

null

Lando Norris a héten egy Formula–3-as autót tesztelt, míg a Mercedes jövő héten küldi pályára Silverstone-ben versenyzőit, Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast a csapat 2018-as autójával. Több orgánum – köztük a GPToday.net – pedig arról tudósít, hogy még a szezon kezdete előtt a Ferrari is hasonló privát gyakorlásra kerít sort Sebastian Vettellel és Charles Leclerc-rel, mialatt a csapat az óvintézkedések, így például a védőtávolság melletti munkavégzést gyakorolja.

A körülmények – az időpont, a helyszín, illetve az, hogy melyik régebbi autóját veszik elő az olaszok – hivatalosan egyelőre tisztázatlanok, ugyanakkor a gpblog.com tudomása szerint a La Stampa hasábjain Mattia Binotto, az istálló csapatfőnöke megerősítette, Leclerc-rel már egyeztetett, a monacói várhatóan a Ferrari fioranói tesztpályáján gördül pályára.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7515748208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása