F1: Sűrű hónap előtt áll a Williams

Jánvári Zsolt, a Williams magyar rendszertechnikusa elárulta, sűrű hónap vár a grove-i csapatra, amely a tervek szerint jövő hétfőn kezdi meg a felkészülést az egy hónap múlva rajtoló idényre.

barcelona-t02-friday14.jpg

Mint közismert, a héten már valamennyi csapat megkezdte a munkát, a hivatalosan megerősített, új versenynaptár megjelenésével pedig eldőlt, hogy július elején a Red Bull Ringen kezdetét veszi a 2020-as Formula–1-es szezon.

Általánosságban nézve is sűrű hetek előtt állnak a csapatok, már csak a megnehezített körülmények miatt is, a Williamsnél azonban ennél is több akadállyal kell megbirkózni, az egykori patinás gárda ugyanis pénzügyileg is mélypontra került. Két nagyobb támogatójával, köztük a főszponzor ROKiT telekommunikációs vállalattal is szakított a Sir Frank Williams által alapított, a tavalyi évet veszteségesen záró gárda, amely akár idegen kezekbe is kerülhet.

A grove-i csapat mindennapjainak alakulásáról Jánvári Zsolt, a Williams rendszertechnikusa nyilatkozott szerdán az M1-nek, elmondta, hogy pénteken utazik az Egyesült Királyságba, ahol hétfőn kezdik meg a felkészülést, a következő hetekben pedig az autók összerakásával, tesztelésével, valamint azok átfestésével kell foglalkozniuk.

„Az elmúlt két hónap mondhatni nagyon unalmasan telt, a Williamsnél teljes volt a leállás, még e-mailt sem kaptunk, telefonon sem kerestek minket. Az egyetlen kérésük az volt, hogy amíg otthon tartózkodunk, addig is vigyázzunk a fizikai állapotunkra” – idézi az MTI Jánvári gondolatait.

Jánvári tavaly még a Haas csapatát erősítette, év végén szegődött át a Williamshez. „Azért mondtam igent a felkérésükre, mert elmondták, hogy mi a terv a jövőre nézve, és én ezt működőképesnek tartottam” – indokolta a váltást. Meglátása szerint a Williamsnél „rájöttek, hogy teljesen rossz az irány, amit az elmúlt két év eredményei is megmutattak”, ezért a csapatnál nagy változások zajlanak mind technikai, mind személyzeti szinten.

Úgy véli, az előttünk álló szezon folyamán legnehezebb feladat számukra a logisztika lesz, mert mindent repülőgépeken kell szállítaniuk az egyik helyszínről a másikra, míg korábban sok mindent kamionokkal juttattak el a pályákra.

„Ez egy nagy munka lesz, szerintem a következő hónapokban a munka 80 százalékát az fogja kitenni, hogy mindent légi szállításra alkalmassá tegyünk” – magyarázta, majd hozzátette, szerinte teljesen más lesz a zárt kapus rendezvények hangulata a megszokotthoz képest, mint arra Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke is utalt a hét korábbi részében.

„Nagyon remélem, hogy addig még számos pozitív változás következik be, és esetleg a magyarországi versenyt nézők előtt rendezhetik meg, mert a magyar szurkolók megérdemelnék, hogy kimehessenek a Hungaroringre és élőben láthassák a futamot” – zárta gondolatait a Williams magyar munkatársa, aki szerint mindenképpen emlékezetes lesz a mostani szezon.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3315739924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása