F1: Az MNASZ készen áll a Magyar Nagydíj sportszakmai támogatására

Az MNASZ elnöke úgy véli, a szervezet készen áll arra, hogy sportszakmai szempontból a lehető leginkább segítse a július 19-én rendezendő Magyar Nagydíj megrendezését, akármilyen formában is rendezik.

2019_hungarian_grand_prix.jpg

Szerdán az M1-nek nyilatkozva Oláh Gyárfás, a MNASZ elnöke elmondta, arról, hogy végül jelen lehet-e közönség a Hungaroringen, a mogyoródi pályát üzemeltető cég, valamint a magyar kormány hozza majd meg a végleges döntést – írja az MTI.

Hozzátette, a Magyar Nemzeti Automobil Szövetség készen áll arra, hogy sportszakmai szempontból mindent megtegyen a 35. Magyar Nagydíj támogatásáért – akár zárt kapus lesz a futam, akár nem. A Formula–1-es mezőny július 19-én csap össze Magyarországon, az átgondolt, egyelőre csak európai versenyeket tartalmazó versenynaptár értelmében.

„Természetesen nem szerencsés, hogy a hazai F1 hétvége egybe esik a Salgó-ralival, de egyelőre annyit tudunk, hogy a Hungaroring zárt kapuk mögött kívánja megtartani a Magyar Nagydíjat, ebben az esetben pedig a két esemény el fog férni egymás mellett” – fogalmazott az MNASZ-elnök.

A szervezet egyébként kedden közzétette a koronavírus alakulásához igazított, módosított versenynaptárát is. Az új menetrendről azt mondta, az előzményekhez képest „színes” programot sikerült összeállítaniuk.

null

null

„Az egyik legfontosabb szempontunk a rali-ob versenyeit illetően az volt, hogy kiszolgáljuk a nézőket, és jó helyszíneket biztosítsunk a csapatoknak és a versenyzőknek, ugyanakkor természetesen a legutóbbi engedmény, amelynek értelmében már nézők is jelen lehetnek a futamokon, nagy könnyebbséget jelentett” – taglalta.

Úgy fogalmazott, az elmúlt öt évben nagy feladat volt bizonyítani, hogy Magyarország képes rali Európa-bajnoki versenyt rendezni, és abban bízik, hogy a Nyíregyházán és környékén sorra kerülő viadal – akárcsak tavaly – az idén is sikeresen megrendezhető lesz.

A magyar ralis mezőny jelenlegi helyzetéről a sportvezető azt mondta, a világjárvány miatt valószínűleg lesznek olyan versenyzők, akik nem biztos, hogy tudják teljesíteni az egész szezont, de az biztos, hogy szinte a teljes mezőny el fog rajtolni a Salgó-ralival kezdődő országos bajnoki sorozatban.

„A sportágnak, valamint a szövetségnek is nehéz az idei év, de igyekszünk mindent megtenni azért, hogy könnyítsük a versenyzők és a csapatok helyzetét” – jelentette ki Oláh Gyárfás, és kiemelte, akkor lenne elégedett jövő januárban, ha úgy tekinthetne vissza erre az évre, hogy bár nehezen indult, de végül biztonságos körülmények között, sikeresen zárult.

Fotó: Alfa Romeo Racing Media

Írta: Braking News Motorsport / MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr815739782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása