F1: A Renault beismerte, Alonsóval is számol

A Renault csapatfőnöke elárulta, több jelöltjük is van Daniel Ricciardo pótlására, köztük van Fernando Alonso is.

20200108dak0185-a_s_o_dppi_f_lefloch.jpg

Lassan három hete, hogy dőlt a dominó az átigazolási piacon, aminek eredményeként megüresedett egy hely a Renault-nál, miután Carlos Sainzot bejelentették Sebastian Vettel utódjaként a Ferrarinál, a spanyol helyét pedig Daniel Ricciardo veszi át a McLarennél.

A nemzetközi sajtóban folyamatosan találgatnak a gyári alakulat új versenyzőjéről, habár az enstone-iak nyilvánvalóvá tették, hogy a szezon kezdete biztosan nem nevezik meg Esteban Ocon új csapattársát. Mindenesetre felmerült Fernando Alonso, Sebastian Vettel, de még Valtteri Bottas neve is.

Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke ugyanakkor elismerte, hogy Alonso tényleg a jelöltek között van. „Sok jó versenyző lesz elérhető jövőre. Ő is egy opció, de vannak mások is” – nyilatkozta az RMC Sportnak. A 2018 végén (ideiglenesen) visszavonult Alonso korábban már kétszer is volt a Renault versenyzője, a francia márkával szerezte mindkét világbajnoki címét, még 2005-ben és 2006-ban.

801c-5568-8c2b-49b1921480c7_0d0a086529a9d0381ff662040c32b6886ad13599.jpg

Enstone-ban emellett a versenyzői akadémia is kínál egy-két lehetőséget, például Christian Lundgaard vagy Guanyu Zhou személyében, akik már kifejezetten jól állnak a szamárlétrán: a kínai már tavaly is egészen meggyőző teljesítménnyel szerepelt a Formula–2-ben, az F3-as futamgyőztes dán pedig idén fog bemutatkozni a nagyobb utánpótlássorozatban.

„Az egyetlen dolog, amit elárulhatok, hogy időt fogunk szánni erre, mert ez egy rendkívül fontos döntés. Nem akarunk úgy tenni, mint tett a Ferrari és a McLaren. Őszintén szólva azt gondoltuk, kissé furcsa úgy dönteni egy versenyzőről, hogy még el sem kezdődött a szezon” – tette hozzá.

Mostanában nem ez volt az egyetlen tisztázandó kérdés a Renault háza táján, mivel a gyártó kétmilliárd eurós költségcsökkentési tervével az F1-es projekt is veszélybe került, ám múlt hét pénteken leszögezték, hogy marad a Formula–1-ben a Renault.

via GPToday.net

Fotó: Frédéric Le Floc'h / DPPI (Dakar Rally Media / A.S.O), Renault F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr215733804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása