Veszélyezteti-e a WTCR státuszát a koronavírus?

Új információkat osztott meg az átdolgozott versenynaptárról a WTCR promótere, arra is kitért, hogy annak összetétel érinti-e bármiben is a sorozat világstátuszát.

2c8ada15a81590571f50a0bb1833d417.jpg

A túraautó-világkupa sem rajtolhatott el a koronavírus-járvány miatt, a halasztott, illetve törölt fordulók tudatában a szervezők végül új versenynaptár formálása mellett döntöttek, amit ha minden igaz, a jövő héten nyilvánosságra hoznak.

A Motorsport.com megkeresésére François Ribeiro, a WTCR promótere osztott meg új részleteket a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) már leadott menetrendről: ahogyan azt korábban is lehetett tudni, kizárólag európai helyszínekből áll, ám augusztus helyett csak szeptemberben rajtol majd a bajnokság, ami várhatóan novemberben ér majd véget.

A szakportál információi szerint a hat helyszínen összesen 16 versenyt fog futni a mezőny: négyen három-három, a maradék kettőn pedig két-két futamot rendeznek majd; az ezzel kapcsolatos értesülésekre Ribeiro is bólintott.

Békeidőben a teljes ázsiai turnét – így Kínát, Dél-Koreát, Makaót és Malajziát is – nélkülöző sorozatot legfeljebb Európa-bajnokságnak lehetne hívni. A bajnokság első számú embere azonban elismerte, hogy a radikális kényszerlépések nem fognak kihatni a WTCR világkupa státuszára, elmondása szerint az FIA-nál rendkívül megértően kezelik az egészségügyi világkrízist. „Kivételes idők kivételes döntéseket kívánnak” – tette hozzá.

Arról egyelőre nem láttak napvilágot információk, mely helyszínekre látogatna el idén a WTCR, annyi derült ki, hogy a Hungaroring valószínűleg köztük lesz. Nagyobb kérdés, hogy a járvány okozta gazdasági világválság közepette hány autót sikerül majd összevakarni a mezőnybe – a vírus kirobbanásáig 14 autót jelentettek be, Ribeiro megjegyezte, hogy már 18-20 autóval „szuperboldog” lenne, míg a tavalyi évadban a „szupermezőny” 26 autót sorakoztatott fel.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7215711700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása