Júliustól beindulhat az élet a magyar autósportban?

Oláh Gyárfás nyilatkozott a hazai versenynaptár alakulásáról, elmondása szerint augusztustól akár a nemzetközi sorozatok is visszatérhetnek Magyarországra. Kitért a WTCR hungaroringi futamának helyzetére is.

dsc_0808.jpg

Minden jel arra mutat, hogy a nyár közepén véget érhet az ínséges időszak, a Nemzetközi Automobil Szövetség iránymutatása szerint ugyanis augusztustól már lehet tervezni nemzetközi autósport-eseményeket is, így még júliusban talán az országos bajnokságok is elindulhatnak – számolt be a hírről az MTI Oláh Gyárfás MNASZ-elnök nyilatkozatai alapján.

Magyarországon is már hetekkel ezelőtt vegetatív állapotba került az autósport, több hazai rendezvény mellett a túraautó-világkupa (WTCR) és a kamion Európa-bajnokság (ETRC) hungaroringi versenyét is törölni vagy halasztani kellett a globális koronavírus-járvány miatt. Nemzetközi szinten is hasonló a helyzet, sőt Belgiumban és Franciaországban kizárt, hogy nyáron újra autóversenyt rendezzenek.

Hazánkban jelenleg 2643 koronavírus-fertőzöttről van tudomás – ebből 516-an meggyógyultak, 291-en viszont életüket vesztették –, a hivatalos tájékoztatások alapján továbbra a csoportos megbetegedések időszakában vagyunk a járványgörbe ellaposítását szolgáló intézkedéseknek köszönhetően.

A sportvezető az M1-nek elmondta, hogy még arra is van esély, hogy visszatérjen a WTCR a Hungaroringre, miután a sorozatos halasztások miatt az Eurosport Events egy új, augusztustól novemberig tartó versenynaptár kidolgozásán ügyködik, amiben csakis európai pályák szerepelnének, köztük a Hungaroring, vagyis a teljes ázsiai szakasz kiesne, mint arról a hétvégén a Motorsport.com olasz kiadása is beszámolt.

Miközben korábban már biztosra vehettük, hogy 2010 óta először nem WTCC-/WTCR-futam Magyarországon, addig a kamion Európa-bajnokság esetében azonnal kitűztek lehetséges pótidőpontként egy júliusi hétvégét. Oláh Gyárfás elmondta, egyelőre nem született döntés arról, hogy valóban ebben az időpontban rendezik-e meg Kiss Norberték versenyét.

Az FIA off-road bizottságának elnöke a Formula–1 helyzetére is kitért. Mint az ismeretes, a Francia Nagydíj törlésével tízre nőtt azon versenyek számára, melyek rendezése – átmenetileg vagy az idei évre nézve végleg – ellehetetlenült a világjárvány miatt. A királykategóriában sokkal az ilyesféle szervezések jóval komplikáltabbak, mint más sorozatokban, ebből adódóan úgy tudja, az F1-es nagydíjak időpontjai azok, amelyek a leginkább „kőbe vannak vésve”.

„A mostani helyzet szerint egyre valószínűbb, hogy Ausztriában indul a Formula–1-es idény, majd a Brit és a Magyar Nagydíj következne, és remélhetőleg Magyarország augusztus elején képes lesz megrendezni a futamot” – vázolta fel a lehetséges forgatókönyvet Oláh. Arról nem beszélt, hogy zártkapus esemény várható-e a Hungaroringen, de az eddigi nyilatkozatok – köztük Chase Careyé – alapján nem kizárt. Az már biztos, hogy a két héttel korábbi Brit Nagydíjon nem lesznek nézők, ha meg is rendezik a versenyt.

Fotó: Hungaroring Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8815645424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása