Michelisz: Lehet, hogy idén nem fogunk versenyezni

A regnáló világkupagyőztes Michelisz Norbert nem tartja kizártnak, hogy a koronavírus a komplett WTCR-szezont magával rántja.

5ce29f3b2b62701f6a4c8416fa6cd643.jpg

Miután a világjárvány miatt több fordulót is törölni vagy halasztani kellett, a promóterek egy új versenynaptár kidolgozása mellett a WTCR idei szezonjának megmentése érdekében. Sajtóértesülések szerint az új, állítólag már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) áldására váró kalendárium rendhagyó módon csak európai versenyekből állna, amiket augusztustól november végéig rendeznének meg.

A TouringCarTimes ezekkel az információkkal ellentétesen még a június eleji szlovákiai fordulót említi az év első versenyeként. Bárhogy is van, a szakportálnak Michelisz Norbert megerősítette, hogy minden létező forgatókönyvnek megfelelően próbál felkészült lenni, illetve formában maradni. „Nyilvánvaló, hogy ez egy trükkös helyzet. Mindnyájan versenyeznénk már, de jelen helyzetben a legjobb, amit tehetünk, hogy tájékozódunk, felkészülünk, amennyire csak tudunk, és várunk. Az emberben ilyenkor jellemzően kialakul egy érzés a világban látottakkal kapcsolatosan. Jómagam is sokat olvasok a gazdaság alakulására, és figyelem, mik az esélyek” – kezdte gondolatait.

A Hyundai versenyzője szerint a legrosszabb forgatókönyvre sem árt felkészülni, mégpedig arra, hogy idén már egyáltalán nem tudnak kiszabadulni a szimulátorok „fogságából”:

„Tudom, hogy mindenki nagyon akar versenyezni, és készülünk is rendszeresen. Ugyanakkor szerintem még mindig valós esélye van annak, hogy nem fogunk idén versenyezni. De folyamatosan változik a helyzet” – mondta a 35 éves versenyző, aki így egyelőre nem tudott nekivágni a címvédésnek, ami magától értetődően csalódottsággal tölti el. – „Őszintén szólva nagyon hiányzik a versenyzés, viszont a mostani globális helyzetben egyre inkább azt érzem, hogy ez másodlagos. Pozitív oldala is van ennek: végre több időt tudok tölteni a feleségemmel és a két lányommal. Ez pedig azért jó különösen, mert tavaly sokat voltam távol, ezért nem tudtam velük elég időt eltölteni.”

3288566408408e9b3795819294c0d48c.jpg

Több versenyzőtársához hasonlóan ő is az Esports WTCR-ben, a túraautó-világkupa hivatalos e-sport bajnokságában igyekszik csökkenteni elvonási tüneteit; ahhoz, hogy indulhasson, három héttel a virtuális évad kezdete előtt beruházott egy új kormányra, valamint egy pedálszettre. Szimulátoros múltja ellenére, valamint az elmúlt évek kiesett rutinjából adódóan az e-sport mostani nagyágyúival nem tudja felvenni a harcot, eddigi legjobb eredményét az előző, slovakiaringi versenyen érte el, egy 13. hely formájában. Ettől függetlenül elégedett teljesítményével Michelisz, aki hisz benne, hogy az e-sport jó mérce a valós versenyzés szempontjából.

„Nagyon furcsa, de az e-sport verseny természetes eléggé hasonlít a valós világéhoz. Valós ellenfelek ellen küzdesz, így ez egy jó lehetőség szerintem a versenyzésre. A RaceRoom játékában majdnem ugyanazt látom, mint az igazi pályán. Gondolok itt arra, ahogy a többiek védekeznek, támadnak, óvják a gumijaikat. Minden nagyon hasonlít az igazi világban tapasztaltakra. A legnagyobb különbséget a körök megtétele jelenti. Ha jó szinten vagy, akkor is mindig nagyon fontos a felkészülés. Legalább párszáz kör megtételére szükség van ahhoz, hogy valakinek esélye legyen elöl haladni” – ecsetelte a szimulátorversenyzés fortélyait, ami mellé olyan apróságokat kiemelt, hogy mentálisan nem kell annyira felkészültnek lenni. Meglátása szerint egyrészt ez egy gyakorlás, másrészt nem kell többfelé osztani a figyelmet, például a pályabejárásra, valamint a médiás kötelezettségekre.

Fotó: Frédéric Le Floc'h, Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2915656334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása