Körvonalazódik az új F1-es naptár, csúsztatják a Magyar Nagydíjat

Ausztriai és silverstone-i duplával rajtolhat, tripla hétvégével – köztük egy csúsztatott hungaroringi versennyel – folytatódhat az F1 2020-as idénye, a betétfutamokkal is számolnak.

ap-1zt9ds36w2111_news.jpg

Korábban több nemzetközileg elismert szakportál is megszellőztette, hogy a 2020-as Formula–1-es szezon a megszokott betétversenyekkel együtt indulhat újra, és ezt támasztják alá az Autosport értesülései is, melynek birtokában eljutott a módosított Formula–2-es és Formula–3-as naptártervezet.

Nem jelent újdonságot, hogy ennek értelmében mind a szezonnyitó helyszínné előlépő Red Bull Ring, mind pedig Silverstone egymás után két versenyhétvégét rendez. Igaz, a július végén, valamint augusztus elején esedékes Brit Nagydíjak esetében még problémát okozhat a brit kormány nemrégiben megszellőztetett, az országba utazók kötelező karanténba helyezésére vonatkozó rendelete. Másrészt viszont némi feszültség alakult ki a Circuit Silverstone és a Formula–1 tulajdonosai között, a pálya ugyanis 15 millió fontot követel a verseny megrendezéséért a jegyeladásokból és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokhoz kapcsolódó bevételek kiesése miatt – írja a GPToday.net. Ez az összeg nagyjából megegyezik azzal, amit Silverstone általában fizetni szokott rendezési jogdíj keretében.

A két osztrák és két brit fordulót pedig egy német- vagy spanyolországi verseny követi, míg a szintén zárt kapuk mögött tervezett 35. Magyar Nagydíjat eredeti időpontjához képest három héttel később rendezhetik meg, augusztus 23-án. Így valószínűleg az sem jelent majd akadályt, hogy Magyarország augusztus 15-éig meghosszabbította a tömegrendezvényekre vonatkozó tilalmat nemrégiben, a koronavírus-járvány miatt.

1017578618-lat-20190629-_56i9280.jpg

Kiszivárgott az F2 és az F3 versenynaptára. | Fotó: Zak Mauger / LAT Images (Red Bull Content Pool)

A Hungaroring egy tripla derbi első állomása lehet így, mivel utána szünet nélkül következik a Belga, majd az Olasz Nagydíj. Monza mellett még Baku és Szocsi rendez majd futamot szeptemberben, a kiszivárgott dokumentum ezeken kívül még a Bahreini Nagydíj (december 5-6.) és a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj (december 12-13.) időpontját ismerteti, az F2 és az F3 ugyanis nem szokta útjára kísérni az F1-et az ázsiai, valamint az amerikai állomások esetében.

Emellett nyilvánvalónak tűnik, hogy csúszik a Szingapúri Nagydíj is, míg az eredeti naptár szerint Japánba, az Egyesült Államokba és Brazíliába szokott még ellátogatni a mezőny ebben az időszakban, illetve az év ezen szakaszába logikailag beilleszthető lenne – logisztikailag talán már kevésbé – a tavasszal elmaradt vietnámi és kínai verseny. Amennyiben az F1 vezetősége is ezekkel a helyszínekkel számol, az orosz és a bahreini hétvége között lévő kilenc szabad hétvégébe kell beszuszakolni hét versenyt, míg az F1-es szezon 17-19 versenyből állhat, aminek 15-17 helyszín adhat otthont.

Annak lehetősége is felmerült, hogy egy második versenyt is tartanának Bahreinben, ez végül nem került bele az alább olvasható tervezetbe. Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy a járványügyi szakemberek arra számítanak, hogy ősszel, október-november tájékán érkezik a járvány második hulláma, viszont ha addig sikerül tartani a tervezett menetrendet, érvényesnek minősül a 2020-as világbajnoki szezon, mivel szeptember végéig tíz futamra van kilátás, a Sportszabályzat pedig minimum 8-at ír elő követelményként.

Így alakulhat a Formula–2 és a Formula–3 2020-as versenynaptára:

  • július 4-5.: Red Bull Ring, Ausztria
  • július 11-12.: Red Bull Ring, Ausztria
  • július 25-26.: Silverstone, Egyesült Királyság
  • augusztus 1-2.: Silverstone, Egyesült Királyság
  • augusztus 8-9.: Hockenheimring, Németország vagy Barcelona, Spanyolország
  • augusztus 22-23.: Hungaroring, Magyarország
  • augusztus 29-30.: Spa-Francorchamps, Belgium
  • szeptember 5-6.: Monza, Olaszország
  • szeptember 19-20.: Baku, Azerbajdzsán*
  • szeptember 26-27.: Szocsi, Oroszország*
  • december 5-6.: Szahír, Bahrein
  • december 12-13.: Yas Marina, Abu-dzabi

A *-gal jelölt helyszínekre csak az F2 mezőnye látogat el.

via gpblog.com

Nyitókép: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8615691790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása