F1: A McLaren megszegheti az új szabályt

A McLaren a 2022-re halasztott szabályváltozások ellenére módosíthat karosszériáján.

2020_test_1_barcelona_56i28922.JPG 

Mint az közismert, a koronavírus miatt a költségcsökkentés jegyében az eredetileg 2021-re tervezett szabálycsomag bevezetését 2022-re tolták, a jövő évi szezonra pedig több alkatrészt is befagyaszthatnak – a részleteket hivatalosan egyelőre nem tisztázták, a karosszéria fejlesztését biztosan érintik a megszorítások.

A Reuters információi szerint azonban egy csapat kivételt élvezhet: a McLaren a motorpartner-csere miatt hozzányúlhat a karosszériájához, mivel ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a wokingi istálló jövőre visszatér a Mercedes erőforrásaihoz, ezzel leváltva jelenlegi beszállítóját, a Renault-t.

„A döntés nem befolyásolja a Mercedes-motorokra történő 2021-es váltásunkat, így a szükséges módosításokat elvégezhetjük az autón, hogy az megfeleljen az új motoroknak” – szúrta ki Andreas Seidl nyilatkozatát a McLaren hivatalos weboldalán a hírügynökség.

Habár sokan már arra kíváncsiak, mi lesz 2021-ben és 2022-ben, egyelőre az is kérdéses, mi lesz az idei szezonnal. Az év első nyolc versenyét már elhalasztották, a Monacói Nagydíjat törölték is; Chase Carey, a Formula–1 elnök-vezérigazgatója a koronavírus-járványt övező bizonytalanságok ellenére arra számít, hogy nyári szezonrajt mellett 15-18 versenyt még megtarthatnak idén.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5715554956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása