Újabb nagydíjat halasztottak el, tovább csúszik a MotoGP-szezonkezdet

Egymás után harmadjára halasztották el a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2020-as nyitányát, az Amerikai Nagydíjat is csak ősszel rendezik meg.

ap-1z1m5vysd1w11_news.jpg

A katari forduló törlése és a thaiföldi verseny elnapolása után a szervezők bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt az Amerikai Nagydíjat is elnapolták. A döntésben vélhetően közrejátszott az is, hogy a vírus miatt a hétvégén még külön engedélyhez kötötték a 2500 főt meghaladó létszámú rendezvényeket, így a napokban lehetett számítani arra, hogy az eredetileg kitűzött időpontban nem látják vendégül a MotoGP-t.

A korábbi tervek szerint április 3-a és 5-e között látogatott volna el a Formula–1-et is évről évre fogadó austini aszfaltcsík, a döntés értelmében viszont erre csak november 13-15-én kerül sor, három héttel az F1-es nagydíjat követően.

Ebben az időpontban eredetileg a Valenciai Nagydíjat rendezték volna, így azonban a szezonzárót a tervezettnél egy héttel később, november 20-22-én tartják meg. Mint arról már korábban beszámoltunk, szintén őszre, október 4-ére halasztották a Thaiföldi Nagydíjat, emiatt pedig egy héttel korábban versenyez a mezőny Aragóniában.

Jelen állás szerint április 19-én, Argentínában rajtol el a 2020-as MotoGP-szezon, míg a Moto2-es és a Moto3-as kategória nyitóhétvégéjét az előző hétvégén, Katarban bonyolították le.

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6115514146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása