F1: Szigorított koronavírusos óvintézkedésein Ausztrália

Tiltólistára került Dél-Korea, az Olaszországból érkezőkkel szemben is szigorúbban lép fel ezentúl Ausztrália, az F1-es nagydíj azonban nincs veszélyben.

melbournesunday6-202164.jpg

A 95 ezret is meghaladta immár a koronavírusban fertőzöttek száma, az elmúlt hónapok folyamán a járvány közel 3300 halálát okozta. Szerdán kiderült, hogy a vírus már Magyarországon is megjelent, ketten is megfertőzöttek. Ennél azonban számottevően nagyobb méreteket ölt Olaszországban, ahol már 3000 felett jár a megbetegedések száma, a haláleseteké pedig 107-nél – ezzel Olaszország globálisan a harmadik, Európában pedig az első helyen áll koronavírusos fertőzöttség tekintetében.

A legújabb koronavírusos fejleményekre reagálva Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bejelentette, hogy a mai naptól fogva Kína és Irán után a Dél-Koreából érkezők is tiltólistára kerültek: azok nem léphetnek be az országba, akik az elmúlt 14 napban a három fertőzött ország valamelyikében jártak – a határozat első ízben március 14-ig van érvényben.

Morrison szintén megerősítette, hogy az Olaszországból utazókat is szűrik mostantól, a repülőtereken kérdőíves és lázmérős ellenőrzés vár rájuk ennek értelmében, de teljes tilalomról szó nincs. Az ellenőrzéseknek pedig Formula–1-es érintettsége is lehet a jövő héten esedékes Ausztrál Nagydíj előtt, főként a Ferrari, az Alpha Tauri, illetve a Pirelli részéről.

A Ferrari korábban hangot adott aggodalmának amiatt, hogy a csapatot nem engedik be egy rendező országba, így garanciát kért, ám végül mindennek ellenére elindult Ausztráliába. Emellett Ross Brawn, az F1 sportszakmai vezetője is leszögezte, hogy amennyiben egy csapat önhibáján kívül nem tud elutazni egy helyszínre, az adott forduló nem fog beleszámítani a világbajnoki pontversenybe.

Fontos kiemelni, hogy Ausztráliában eddig még nem kellett törölni nagyobb volumenű rendezvényt, és ebből a szempontból egyelőre a Formula–1-es verseny is biztonságban van. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy bő egy hét még hátravan az első szabadedzésig, addig még bármi történhet, ahogyan a MotoGP katari szezonnyitóját is szinte az utolsó utáni pillanatban törölték, továbbá a thaiföldi versenyt is elhalasztották.

via Motorsport.com

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1115504364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása